Tanker, otobüs ve otomobil çarpıştı 5 yaralı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Tanker, otobüs ve otomobil çarpıştı 5 yaralı
31.05.2019 - 08:44

TEM Otoyolu Gümüşova mevkiinde Gürcistan plakalı otobüs, tanker ve otomobilin karıştığı kazada 5 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle TEM otoyolu Ankara istikameti uzun süre trafiğe kapalı kaldı.

Kaza sabah saatlerinde TEM Otoyolu Gümüşova rampaları mevkiinde meydana geldi. Ankara istikametine gitmekte olan Mehmet Kurtan idaresinde ki 06 EA 4483 tanker aniden şerit değiştirince aynı istikamete gitmekte olan Gürcistan plakalı olan Jemal Khalvashi idaresinde ki XY 441 YX plakalı yolcu otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisi ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otobüs sürücüsü yine aynı istikamete gitmekte olan Osman Yusuf Özfuruncu idaresinde ki 17 ET 989 plakalı otomobile çarparak bariyerlere sıkıştırdı. Kazada tanker sürücüsü Mehmet Kurtan ve otobüste bulunan yabancı uyruklu 4 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralardan tanker sürücüsü Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken yabancı uyruklu diğer 4 yaralı şahıs ise olay yerinde bulunan ambulanslarda tedavi edildiler.

Diğer yandan kaza nedeniyle TEM otoyolu Ankara istikametine kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Polis ekipleri trafiğin normale dönmesi için zaman zaman yolu açarak araçların geçişine izin verdiler. Kazaya karışan araçların yoldan çekilmesiyle trafik normale döndü. Kazayla ilgili olarak inceleme sürüyor.

Kazaya karışan otomobil sürücüsü Osman Yusuf Özfuruncu, “Tanker sürücüsü sağa doğru gelmeye başladı. Otobüs kaçarken beni araya sıkıştırdı” dedi.