Gençlik Merkezi’nde EBA Sınıfları Hazır

DüzceSonHaber

Gençlik Merkezi’nde EBA Sınıfları Hazır
23.09.2020 - 15:09

Covid 19 ile mücadele kapsamında uzaktan eğitim alan öğrencilere destek olunması noktasında Düzce Gençlik Merkezi EBA destek noktası oldu.

Düzce Gençlik Merkezinde bulunan bilgisayar atölyeleri, internet erişimi olmayan ve EBA sistemi üzerinden verilen uzaktan eğitime erişemeyen öğrenciler için hazırlandı.

Maske, sosyal mesafe ve hijyen koşulları göz önünde bulundurularak EBA’ya giremeyen öğrenciler Düzce Gençlik Merkezlerinden faydalanabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın salgın nedeniyle aldığı önlemler kapsamında uzaktan eğitim modeline geçmesiyle çocuklara ve gençlere eğitimler internetten Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden veriliyor. EBA’ya girmekte sorun yaşayan, internete erişimi olmayan çocuk ve gençler için Düzce Gençlik Merkezi’nde bulunan bilgisayar atölyeleri EBA sınıflarına dönüştürüldü.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, internet veya bilgisayar sıkıntısı sebebiyle EBA derslerine giremeyen gençlere destek olunması adına gençlik merkezindeki teknoloji atölyelerinde gerekli alt yapı çalışmalarının hızla tamamlandığını söyledi. Uzaktan eğitim alan öğrencilere destek olunması noktasında önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden İl Müdürü İsa Yazıcı, “Gençlik Merkezimizi uzaktan eğitim döneminde ‘EBA erişim noktası’ olarak gençlerimizin hizmetine sunduk. Gençlerimizin eğitimlerinden geri kalmaması adına elimizdeki bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Gençlerimiz; maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde gönül rahatlığı ile gençlik merkezlerimizde derslerini takip edebiliyor” dedi.

Düzce Gençlik Merkezi’nin pandemi sürecinde birçok önemli çalışmaya imza attığını belirten İl Müdürü İsa Yazıcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Merkezlerimiz pandemi sürecinde siperli maske yapımı, işitme engelli vatandaşlarımız için şeffaf maske yapımı, Vefa Sosyal Destek Grupları’nda aktif görev alma, karantina yurtlarında kalan vatandaşlarımıza etkinlikler, Gençlik Merkezi faaliyetlerini online platformlar üzerinden gerçekleştirmenin yanında, EBA eğitim seferberliğiyle de yeni eğitim öğretim sürecinin başladığı dönemde yine gençlerimizin yanında olmaya devam ediyor” dedi.