Jandarma ekipleri nakdi destek paralarını evlere götürdü

DüzceSonHaber

5.05.2021 - 14:25

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklanan tam kapanma döneminde bin 100 lira nakdi destek paraları jandarma ekiplerince ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine gönderildi. Jandarmayı gören bir kadın ceza yazıldığı düşünerek panik oldu. Başka bir kadın ise PTT memurunu dolandırıcı sandı jandarma ekiplerini görünce durumu anladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tam kapanma döneminde Sosyal Yardımlaşma vakıflarına kaydı olan vatandaşların başvuru aranmaksızın bin 100 lira destekleneceğini duyurmuştu. Düzce’de de hak elde edenlerin paraları Düzce İl Jandarma Komutanlığı Beyköy Karakol Komutanlığı ekiplerince PTT’den çekilerek PTT çalışanları aracılığı ile vatandaşlara teslim edildi. Jandarmayı karşısında gören vatandaşlar başvuru yapmaksızın destekleme elde ettiklerinden habersiz bir süre panik yaptılar.

Destekleme hakkı elde eden Aliye Baş tarlada çalışırken jandarma ekiplerini görünce ceza yediğini düşündü. Baş “Devletimizden Allah razı olsun. Ben buraya kadar geleceklerini düşünmemiştim. Postaneden falan çekeriz diye düşünmüştüm. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Bende tarlada çalışıyordum koşa koşa geldim. Bir ceza mı yedik acaba diye düşündüm. Ama devletimizin kestiği ceza buymuş Allah bereket versin. Çok şükür olsun. Devletimize Allah zeval vermesin” dedi.

Diğer yandan evinde iftarlık yemek hazırlayan Ebru Uygun ise PTT çalışanını görünce durumu dolandırıcılık olarak değerlendirdi ancak jandarmayı görünce destek ödemesi olduğunu anladı. Uygun “Dolandırıcılık olayı çok olduğu için başta inanmadım. Şok oldum. Ülkemizde çok dolandırıcı var. Temizlik, dezenfektan, telefonla bir çok dolandırıcı var. Kapınıza gelenlere inanmayın dedikleri için o yüzden tereddütten kaldım. Jandarma ekiplerini görünce inandım” ifadelerini kullandı.

 

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz