Başkan yardımcısı Günden 1 ay daha sabır istedi

DüzceSonHaber

Başkan yardımcısı Günden 1 ay daha sabır istedi
2.11.2022 - 22:16
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Günden, Düzce’de yaz aylarında yaşanan sel felaketinin ardından Uğur Suyunda regülatörün zarar görmesi ile şehrin birkaç gün susuz kaldığını hatırlatarak, böyle bir sorunun bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını kaydetti.

Düzce’ye ilave su kaynağı sağlanması için Hasanlar Barajı’ndan su temin edilmesiyle ilgili daha önce çalışmalar yapıldığını anlatan Günden, projenin iptal edildiğini belirterek şunları söyledi:

“Hasanlar barajı eski bir proje. DSİ ile görüştük. Düzce’nin su ihtiyacını karşılamak adına hazır bir baraj var, hazır bir su kütlesi var. Oradan Düzce’ye neden su alınmıyor diye merak ediliyordu. Bununla ilgili bir proje başlattık. Yaklaşık 25 kilometrelik bir proje. DSİ fizibilite çalışması yaptı. Su değerleri ölçüldü. Hasanlar Barajı’nın suyu hem mesafe ve kamulaştırma maliyeti bunları göz ardı ettik diyelim, arıtması çok pahalı olacaktı. İçerisindeki kimyasal maddeler ve minerallerin fazla olduğu o zaman hatırladığım 4 olduğuydu. Uğur Suyu ile kıyaslandığında, Uğur Suyunun sertlik derecesi 1 hatta 07, 08 oranında. Uğur suyundan suyu aldığımız zaman arıtmaya geliyor. Arıtmada 1’in altına düştüğü zaman şehre veriliyor. Uğur suyunun kendi değerleri 1’in altında. Uğur suyu bardağa doldur iç durumda. Tabi biz gerekli arıtmayı yapıyoruz. Ancak Hasanlar barajının değeri 4 oranında. Bunun için ciddi bir arıtma maliyeti gerekecekti. Kamulaştırma masrafı, 26 kilometre geleceksiniz dolayısı ile şehre pahalı su verecektik. İleriye yönelik pahalı su içmek zorunda kalacaktık.” 

UĞUR SUYU YETERLİ

Uğur suyunun Düzce’ye yettiğini, ancak alternatif olarak Bıçkıyanı deresinin de Uğur suyuna bağlanacağını söyleyen Günden “Uğur suyunun alternatifi var mı? Tabi ki var.  Uğur suyu ve birleştiği Bıçkıyanı deresi var. Onu aldığımız zaman alternatif olacak. Sadece Uğur suyunun, suyu Düzce’ye yeterli oluyor. Metreküp olarak iyi bir su var. Bıçkıyanı’nı da takviye aldığımız zaman su fazlasıyla yetecek. Dolayısı ile Hasanlar barajından ekstra bir su almaya gerek duyulmadı. DSİ bu projeyi iptal etti. Bizde bundan vazgeçtik” ifadelerini kullandı.

1 AY SABIR 

Başkan Yardımcısı Hasan Günden, Düzce’de yapılan çalışmaların 1 ay içerisinde tamamlanacağını ve şehrin normale döneceğini ifade ederek, vatandaşlardan 1 ay sabır istedi.

Günden “Her güzelliğin zorluk aşamaları var. Bazen planlıyorsunuz ne kadar planlasanız da planlar kendi içinde uyumsuzluk gösteriyor.  Kendi işlerimizde dahi planlar umuyor. Düzce’de bütün yaptıklarımız şehrin güzelleşmesi, vatandaşlarımızı daha iyi yürümesi, daha iyi vakit geçirmesi için hizmetler yapıyoruz. Vatandaşlarımıza her şey çok güzel olacak diyorum. Bu bir İstanbul sloganı ama orada olmadı burada her şey çok güzel olacak. Projelerimiz 1 ay kadar sürecek. Asar projesi, karayolları D-100 üzerindeki çalışmalar 1 ay içinde bitecek. 1 ay sabır diliyoruz. Bittiğinde güzelliklerini görecekler. Daha sonra teşekkür edecekler” şeklinde konuştu.


Editör: D. Son Haber