Başkan Özlü emin konuştu ‘Düzce depreme hazır’

DüzceSonHaber

Başkan Özlü emin konuştu ‘Düzce depreme hazır’
12.11.2022 - 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
1

 

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, 1999 Düzce depreminin yıldönümünde yaptığı açıklamada Düzce’nin olabilecek bir depreme hazır olduğunu ve yatay mimariye dikkat ettiklerini söyledi.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, 1999 Düzce depreminin 23. Yılında yaptığı açıklamada, Düzce Belediyesi’nin deprem yönetmeliklerine titizlikle yaklaştığını ifade ederek “Düzce depremi 12 Kasım 1999 tarihinde oldu. Aradan 23 yıl geçti. Bu geçen süre içerisinde Düzce olarak depremle ilgili çok sıkı tedbirler alıyoruz. Özelikle mevcut konut stokunun yenilenmesi noktasında deprem yönetmeliklerinin ön gördüğü şartları sıkı bir şekilde uyguluyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Düzce’de konut stokunun  yüzde 80’ni yenidir ve depreme dayanıklı binalardan oluşmaktadır. Depreme karşı olan hassasiyetimizden dolayı yüksek yapılaşmaya son verdik. Düzce’de zemin+4 kat yüksekliğidir. En son çıkan deprem yönetmelikleri neyse bunları çok titiz bir şekilde uyguluyoruz. Allah göstermesin bir deprem daha olmasın ama bir deprem daha olması durumunda  Düzce depreme karşı hazırdır ve hazırlıklıdır. Düzce Belediyesi olarak depreme karşı özellikle yatay mimariye değer vererek önem vererek uyguluyoruz” dedi.

DÜZCE’DE 12 AĞIR HASARLI BİNA VAR

Başkan Özlü, Düzce’de 14 ağır hasarlı bina olduğunu ancak hukuki sürecin devam ettiğine dikkat çekerek “Düzce’de 14 tane hasarlı bina var. Bu binalarla ilgili mahkeme süreçleri var. Bunlar devam ediyor. Mahkemelerin vereceği karar göre bunların yıkılması veya güçlendirilmesi gündeme gelecek. 1999 depreminden sonra hukuki süreci devam eden hasarlı yada ağır hasarlı dediğimiz 14 bina var. İçlerinde şu anda yaşam yok. Bir kısmı hafif hasarlı dediğimiz binalarsa kısmen oturma var ancak çok yok” ifadelerini kullandı.

OKULLARIMIZI GÜÇLENDİRDİK

Deprem tedbirleri çerçevesinde Düzce’de okullarında güçlendirildiğini söyleyerek “Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda 20’den fazla okulda güçlendirme çalışması yapıldı. Bunlar tamamlandı. Hatta bu güçlendirme çalışmaları zaman aldığı için okullarımızın açılmasına yetişmedi. Bütün bu hazırlıklarımız depreme karşı alınan tedbirler çerçevesindedir” şeklinde konuştu.


Editör: D. Son Haber