Öner Şen hakkında adli işlem başlatıldı

DüzceSonHaber

Öner Şen hakkında adli işlem başlatıldı
16.12.2022 - 00:23
Kaynak: Haber Merkezi

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın soru önergesine verdiği yanıtta, milletvekillerine özel ‘TBMM Araç Giriş Kartı’nı kullanan eski AKP Düzce Gençlik Kolları Başkanı Öner Şen hakkında Düzce Emniyet Müdürlüğü’nce Türk Ceza Kanunu’nun ‘kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi‘ suçu şüphesiyle işlem başlattığını açıkladı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, eski AKP Düzce gençlik kolları başkanı ve eski il genel meclis üyesi Öner Şen’in milletvekillerine özel olarak verilen ‘TBMM Araç Giriş Kartı’ kullanmasını Meclis gündemine taşımış ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Önergeyi Şentop adına yanıtlayan TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Soru önergenizde bahsi geçen konuyla ilgili olarak Düzce Emniyet Müdürlüğünce Türk Ceza Kanunu’nun 262’nci maddesinin birinci fıkrası kapsamında ‘Kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi’ suçu şüphesiyle gerekli işlemlerin başlatıldığı bildirilmiştir” bilgisini verdi.

Kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi suçu 5237 sayılı TCK’nın 262. maddesinde “Kamu İdaresinin Güvenilirliğine ve İşleyişine Karşı Suçlar” bölümünde şu şekilde düzenlenmiştir:

Kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi

Madde 262- (1) Bir kamu görevini, kanun ve nizamlara aykırı olarak yerine getirmeye teşebbüs eden veya terk emri kendisine bildirilmiş olduğu halde görevi sürdüren kimseye üç aydan iki yıla kadar hapis cezası verilir.


Editör: D. Son Haber