Yatırım yapmaya Antalya’ya seçim yaklaşınca oy için Düzce’ye! Oluyor mu?

DüzceSonHaber

Yatırım yapmaya Antalya’ya seçim yaklaşınca oy için Düzce’ye! Oluyor mu?
17.01.2023 - 12:36
Kaynak: Haber Merkezi

 

2023 yılı genel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte tüm yatırım ve çalışmalarını başka illerde yapan isimler seçimler yaklaşınca milletvekili hayaliyle Düzce’ye geri dönüyorlar. Bu isimlerden biriside uzun yıllardır Antalya’da yaptığı zirai yatırımlarla gündeme gelen Ziraat Mühendisi Ali Uzun oldu. ‘Uzun’ süredir Düzce’ye uğramayan Ali Uzun, seçimlerin yaklaşmasıyla Düzce’ye gelerek ziyaretlerine başladı. Düzce’nin tozunu yutan, Düzce’ye yatırım yapan isimlerin yanında aday adayı olduğunu açıkladı.

Düzce özellikle siyasi kulvarda seçimler yaklaştıkça adeta yol geçen hanına dönüyor. Seçimlerden, seçimlere Düzce’ye gelen, yatırım ve istihdamlarını başka vilayetlerde yapan isimler gelerek, senelerdir Düzce’nin tozunu yutan, havasını soluyan ve yatırımlarını mümkün olduğu kadar Düzce’de yaparak Düzcelilere istihdam sağlamaya çalışan isimlerin yanında yarışa girmeye çalışıyor.

Bu isimlerden birisi de Ziraat Mühendisi Ali Uzun oldu. Seçim tarihinin kesinleşmeye başlamasıyla birlikte Düzce’ye gelen ve Düzce’de ziyaretlere başlayan Uzun, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla sanki bu niyetle gelmemiş gibi açıklama yaparak gezileri sonrası milletvekili aday adayı olmaya karar verdiğini açıkladı.

Düzce içinde gezmeyen, Düzcelilerle istişaresi olmamış, özellikle son yıllarda zamanının büyük bölümünü Antalya’da yaptığı yatırımının başında geçiren Uzun’un aday adaylığından sonra aday olmasının imkansız olduğu konuşuluyor.

Düzceli olmasına rağmen ‘Doyduğun yer memleketindir’ sözünden yola çıkılarak ‘İthal aday adayı’ sıfatı almaya başlayan Uzun’un özellikle kritik 2023 seçimlerinde aday gösterilmesinin AK Parti’ye zarar vereceği konuşuluyor. Düzceliler artık hem Düzce’ye hizmet edecek hemde kendi içlerinden rahatça ulaşacakları bir ismin TBMM’de kendilerini temsil etmesini istemeye başladı. Sadece iş insanları ve belli kesimin ulaşabildiği Ali Uzun ise bu kriterler dışında kalıyor.

Yatırımlarını yaptığı Antalya’dan aday adayı olması beklenen Uzun’a, Düzcelilerde bu anlamda başarılar diler gibi görünüyor.


Editör: D. Son Haber