AK Parti Düzce'de seçim startını verdi

DüzceSonHaber

AK Parti Düzce'de seçim startını verdi
4.02.2023 - 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
2

 

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı Mahalle Başkanları Sandıl Yönetim Kurulu Üyeleri toplantısı kapsamında söz alan AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Avukat Şulenur Kubilay Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı ve Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, kadınların sandıklara sahip çıkması vurgusu yaparak “Milletin emanetini iyi korumamız lazım” dediler.

AK Parti Kadın Kolları Düzce İl Başkanlığı tarafından Mahalle Başkanları Sandık Yönetim Kurulu Üyeleri toplantısı yapıldı. Soğancı mevkisinde bulunan KYK toplantı salonunda yapılan toplantıda kadınların coşkusu salona sığmadı.

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “21 yıl önce hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi. 21 yıldır büyük Türkiye hayali için çalışıyoruz. Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi değil. 2001 yılında kız çocuklarının yüzde 13’ü üniversiteye gidebiliyordu. Üniversiteler sadece büyük şehirlerde kümelenmişti ve aileler kızlarını okula gönderilemiyordu. Pek çok sebep vardı. Çocuklar okuyamıyordu. Yine kadınlar, 1934’te seçme ve seçimle hakkını elde etti. Gazi Mustafa Kemal’in büyük armağanıdır. 2002 seçimlerine kadar parlamentonun yüzde 4’ü kadın milletvekiliydi. Bugün kadın hakları diye mangalda kömür bırakmayanlar varken kadın milletvekili oranı yüzde 4’ü aşamadı. Bugün yasaklardan arınmış bir Türkiye var. Kız çocuklarının üniversiteleşme oranı yüzde 30. Ülkenin 81 ilinde üniversite var. Bugün parlamentoda kadın milletvekili oranı yüzde 17. Parlamento ortalaması yüzde 17, AK Parti’de yüzde 19’dur. AK Parti’nin kadın milletvekili oranı parlamentodan yüksektir. Önümüzde 3,5 ay gibi kısa bir süre var. Sandıkların önemine dikkat çekildi. İki şekilde seçime hazırlanılır. Bir seçim öncesi yaptığımız çalışmalar birde seçim sonrası yapılacak çalışmalar. Bu ikisi AK Parti teşkilatlarının en önemli yapısıdır. Seçimler sonrası oy sayımında, oy sayımlarına eşik et. Oyuna sahip çık. Her sandık yönetim kurulu üyemiz, seçim günü kullanılan oylara sahip çıkacak. Bir seçim öncesi yapacakları çalışma, iki seçim sonrası yapılacak çalışmalar. Sandık, sandık oy kullanan herkesle temasta olacağız” dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı ve Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç , 81 ilde çalışma başlattıklarını ifade ederek “Bugün burada salonlara sığmayan AK kadınların coşkusunu, azmini ve samimiyetini görüyoruz. İyi ki varsınız. Ak kadınlar olarak 5 milyonu aşan üyemizle canla, başla çalışan bir teşkilatız. Gece, gündüz demeden çalışıyoruz. Milletimizin desteği ile her bir kadının emeği ve izi var. Daha büyük Türkiye hedefi ile yeni Türkiye yüzyılını sizinle inşa edeceği. 81 ilde çalışmalarımızı başlattık. Her gün her mahallede sandık diyoruz. Çalmadık kapı, dokunmadık yürek bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, kadınlardan sandıklara sahip çıkmalarını rica ederek “AK Parti Türk siyasi hayatında en yaygın ve etkin kadın yapılanmasını kuran, genel merkezden sandık kurallarına kadar tüm kademelerinde kadınlara en ok yer veren partidir. Ortaya koyduğumuz büyük ve güçlü Türkiye vizyonuna inanan, bu uğurda eşinden, işinden, çocuğunda ve evinden fedakarlık gösterip bu vizyona destek olan, vefalı kadınlarımızla 20 yıllık iktidarımızın başarısını birlikte sağladık. Sokak, sokak, hane, hane yaptığımız tüm ziyaretlerde her birinizin ilmek, ilmek dokuduğu emek var.   Liderimizin gösterdiği yolda sandıklarımıza sahip çıkarak, milletin emanetine leke sürdürmeyeceğiz. Sandıklarımızı boşlamaya kalkınca karşımıza çıkan sonucu gördük. İl Başkanı olarak sizden ricam, sandıklarımıza sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.


Editör: D. Son Haber