Milletvekili adaylarının belirlenmesi için son 6 gün Düzce’de 94 aday adayı var

DüzceSonHaber

Milletvekili adaylarının belirlenmesi için son 6 gün Düzce’de 94 aday adayı var
3.04.2023 - 09:44
Kaynak: Haber Merkezi

 

9 Nisan'da milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edecek olan siyasi partilerden AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, Yeniden Refah, Saadet, Deva, Gelecek ve Türkiye Değişim Partisi’ne Düzce’den toplamda 94 aday adayı başvuru yaptı.

Türkiye, 41 gün sonra yapılacak seçimlere kilitlendi. Çalışmalarını hızlandıran siyasi partilerde liste heyecanı yaşanmaya başladı. Milletvekilliği aday adaylık başvurularını noktalayan partilerde listelerin belirlenme sürecine geçildi. Başvuruların ardından listelerini belirleyen partiler için son haftaya girildi. Belirlenen milletvekili aday listeleri, 9 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek.

9 partiye 94 başvuru

Hal böyleyken AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, Yeniden Refah, Saadet, Deva, Gelecek ve Türkiye Değişim Partisi’ne Düzce’den toplamda 94 aday adayı başvuru yaptı. En fazla aday adayı başvurusu AK Parti’ye yapılırken, ikinci sırada MHP, üçüncü sırada CHP yer aldı.

Milletvekilliği aday adaylığı başvurularında yoğunluk yaşayan partilerin başında gelen AK Parti'de geçtiğimiz hafta temayülden çıkan sonuçlar alt komisyona sunuldu.

Bu doğrultuda milletvekili aday adaylarıyla mülakatlar yapıldı. Son karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyonda verilecek.

CHP’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu karar verecek.

AK Parti'nin yanı sıra CHP'de ise farklı bir yöntem izlendi. CHP’de de milletvekili adayları için mektup usulü teşkilat yoklaması yapıldı. Teşkilatlardan gelen talepler Genel Merkez’de oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilecek ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak. Kılıçdaroğlu ve ekibi, listelere son şeklini verecek.

MHP'de de yoğun bir hafta yaşanıyor. Seçimlere kendi logosuyla girme kararı alan MHP'de çalışmalar sürüyor.

Temayülden çıkan isimlerin İyi Parti Genel Merkezi'ne aktarılacağı öğrenilirken, son kararı Meral Akşener'in vereceği belirtildi.


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.