Muhtemel aday senaryoları

DüzceSonHaber

Muhtemel aday senaryoları
5.04.2023 - 09:27
Güncelleme 5.04.2023 - 14:32
Kaynak: Haber Merkezi

 

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için Düzce kamuoyunda partiler arasında muhtemel milletvekili adayları konuşulmaya başlandı.

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimleri için aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesine 4 gün kala Düzce kamuoyunda bazı isimlerin milletvekili listesinde yer almasına dair konuşmalar başladı.

Yapılan kamuoyu yoklamaları ile gezilerde mecliste grubu bulunan partilerin milletvekili aday listesinde vatandaşlar şu isimler üzerinden tahminler yürütüyor.

AK Parti

Ayşe Keşir, Hakan Kuşçuoğlu, Yasin Yılmaz

Mustafa Keskin, Hakan Kuşçuoğlu, Yasin Yılmaz

Mustafa Keskin, Hakan Kuşçuoğlu, Ercan Öztürk

Mustafa Keskin, Hakan Kuşçuoğlu, Ersoy Mutlu

Diğer yandan mevcut milletvekili Fahri Çakır’ın da sürpriz yaparak listeye girebileceği konuşuluyor. Diğer yandan Merkez İlçe eski Başkanı Hakan Kuşçuoğlu favori adaylar arasında gösteriliyor.

MHP

MHP’de ise kulislere yansıyan bir söylenti bulunmazken, kamuoyu listelerde mevcut milletvekili Ümit Yılmaz’ı görmek istiyor.

Ümit Yılmaz, Sinan Yılmaz, Mehmet Ali Çelik

Ümit Yılmaz, Rümeysa Ataseven, Engin Arapoğlu

Mehmet Keleş, Sinan Yılmaz, Mehmet Ali Çelik

Mehmet Keleş, Engin Arapoğlu, Ömer Albayrak

Diğer yandan favori aday Mehmet Keleş’in listede dahi olamayacağını düşünen bazı Düzceliler, Ümit Yılmaz’ın genel merkez tarafından aday gösterileceğini düşünüyor.

İYİ Parti

İYİ Parti’de Aslıhan Akbal Tüysüz ismi ön plana çıkıyor. Vatandaşlar Aslıhan Akbal Tüysüz ismini liste başı görmek isterken, İl Başkanı Yunus Özay Er’in son dakika sürpriz yapabileceğinden bahsediyorlar. Yine listede genç ve dinamik isim olan gençlik kolları başkanlığı döneminde yaptığı faaliyetlerle dikkat çeken Dilara Kefeli isminin de listede olması taraftarı olan bir kesim bulunuyor. 

CHP

CHP’de yaşanan seccade olayının ardından Avukat Azade Ay’ın şansı kalmazken, Faruk Darıyerli ismi ön planda. Diğer yandan CHP, İYİ Parti ve diğer ittifak birleşenlerinin Düzce’nin kabulleneceği bir aday üzerinde çalıştıkları da kamuoyu tarafından biliniyor.


Editör: D. Son Haber