Düzce’de Erdoğan sevgisi ağır bastı! Seçmen siyasi oyunlara cevabını sandıkta verdi

DüzceSonHaber

Düzce’de Erdoğan sevgisi ağır bastı! Seçmen siyasi oyunlara cevabını sandıkta verdi
15.05.2023 - 08:55
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzceliler 14 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde tercihini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullanırken, milletvekilliği seçimlerinde ise siyasi oyunlara tepkisini sandıkta gösterdi. Bilinçli seçmen profili sergileyen Düzceliler Cumhurbaşkanlığı ile parti oyları arasında yüzde 20’ye yakın fark açtı.

Düzce’de Milletvekili Ayşe Keşir, kendisini 1. Sıraya yazarak yerini garantilerken parti içindeki bir çok dengenin bozulmasına neden oldu. AK Parti seçmeni ise AK Parti’ye sandıkta büyük mesaj verdi. Seçimlerde bilinçli seçmen tavrı sergileyen AK Partili seçmenler Cumhurbaşkanı’na yüzde 68,60 oranında destek verirken, Milletvekilliği seçimlerinde yüzde 49,55’te kaldı.

İlerleyen dönemde bu sonuçların AK Parti Genel Merkezi’nde nasıl değerlendirileceği ve Keşir’in siyasi kariyerine nasıl bir etkisi olacağı merak konusu olurken, AK Parti ve MHP’nin kendi elleriyle CHP’ye bir milletvekili kaptırması da başarısızlığın ayrıca bir göstergesi oldu.


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.