Ölülerine gönül rahatlığıyla dua okuyamıyorlar

DüzceSonHaber

7.10.2021 - 14:26
Kaynak: Haber Merkezi

Konuralp Orhangazi Mahallesi sakinleri, Düzce Belediyesi tarafından çevre duvarları yıkılan ve bir daha yapılmayan mezarlıklarının duvarlarının yapılmasını istedi. Mahalle sakinleri "Bunların ne ölüye ne diriye saygısı var" dediler. 

Orhangazi Mahallesi'nde sıkıntılar bitmek bilmiyor. Mahalle mezarlığının çevresinde ki duvar düzenleme amacıyla yıkıldı ancak yenisi yapılmadı. Duvarlar olmadığı için içeriye hem madde bağımlıları hemde sokak hayvanları rahatça girebildiği için mahalle halkı tedirgin olmaya başladı. 

Mahalle sakinlerinden Rıfat Tekin, "Burası Orhagnazi Mahallesi mezarlığı. Orman İşletme Müdürlüğü bizim mezarlığın 9 dönüm olduğunı söyledi. Düzce Belediyesi'nden bir yetkili ile görüştük. Mezarlığımızın çevresini yapın dedik. Yapmadılar. Defalarca müracaat ettik ve yapmadılar. Geldiler, ölçtüler ama 1 senden beri gelen, giden yok. Duvar vardı ve yıkıldı. Kim yıktı? Düzce Belediyesi yıktı. Belediye geldi göz boyamak için ağaç dikti. O ağaçlarda çürüdü. Biz bu mezarlığın duvarlarının yapılmasını istiyoruz. Diğer mahallelerin mezarlıkları yapılırken, Orhangazi Mahallesi mezarlığı neden yapılmıyor? Üvey mahalle miyiz? Atasına, ölüsüne sahip çıkmayan, milletine nasıl sahip çıkacak. Cumhurbaşkanım bunlar sizi bitiriyorlar. Önümüzde seçim var. Bu seçimlerde ak, kara belli olacak. il ve ilçe başkanı da duysun. Bizim yolumuzu da açsınlar, mezarlığımızın etrafını da yapsınlar. Bu mezarlıkta kimler geziyor, geceleri kimler giriyor gelin kendiniz görün. Allah'tan korkmuyor musunuz? Bunların ne ölüye ne diriye saygıları var. Ölüye saygısı olmayanın, diriye hiç saygısı olmaz" dedi.
Mahalle sakinlerinden Nurhan Özbek ise gönül rahatlığı ile mezarlığa gidemediklerini dile getirerek "Biz mezarlığımıza gelip dua okuyamıyoruz. Buranın etrafı açık, kimlerin geldiği belli değil. Buraya gelmek cesaret ister. Geldiğimiz zaman başka şeylerle de karşılaşabiliyoruz. Değişik insanlar var, köpekler var. Buraların avlusu yapılacak diye yıkmışlar ama yapmamışlar. Muhtarlık binasının bie avlusu var. Ölmüşlerimize saygı göstermiyorlar. Üniversite olan bir mahalle böyle kalır mı? Ben belediye başkanına sesleniyorum. Buralar yapılsın" şeklinde konuştu. 


Editör: A. Gölge
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz