Eski siyasetçiler hem siyaseti hem üslubu biliyordu

DüzceSonHaber

Eski siyasetçiler hem siyaseti hem üslubu biliyordu
7.02.2022 - 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
1

Düzce’de 15-20 yıl önce siyasi partilerin il başkanları adeta siyasetin kitabını yazıyorlardı. İl Başkanları hem birbirlerini en ağır şekilde eleştiriyor hemde çözüm için öneriler sunuyorlardı. Tüm ağır eleştirilere rağmen Düzce’nin menfaatleri için bir araya gelebiliyorlar ve arkadaşlıklarını da sürdürebiliyorlardı.

Son dönemde ki siyasi tartışmalar ve açıklamalar sosyal medya üzerinden yürürken, siyasi parti temsilcileri birbirlerini adeta düşman gibi görüyor. Birbirlerine terörist yakıştırması yapmaya kadar siyasiler, siyasi nezaket üslubunu tamamen ortadan kaldırdılar.

Ancak bundan 15-20 sene önce ki siyasi parti Düzce il temsilcileri hem siyasi nezaket içinde hemde en sert şekilde birbirlerini eleştiriyorlardı.

CHP eski İl Başkanı Ahmet Ölmez : Ahmet Ölmez konuşacağı zaman tüm basın CHP’nin binasına giderdi. Ölmez hem siyasi tecrübesi hemde teknik bir isim olması nedeniyle Düzce Belediyesi’nin hizmetleri ile genel hizmetler üzerinde teknik analizler yaparak açıklamalarda bulunurdu. Eleştirisinin yanına bir de çözüm önerisi olurdu. Gerekli merciler bu çözüm önerilerini dikkate almazsa Ölmez haklı çıkar ve siyasetin nasıl yapılacağını göstermiş olurdu.

DSP eski İl Başkanı Hasan Işık : Atatürk Bulvarı üzerinde ki kırtasiyesinde halkın nabzını her an tutardı. Esnaf olmasının verdiği avantajı siyasi tecrübesi ile birleştirerek her konuya söyleyecek bir sözü vardı. En sert eleştirileri Hasan Işık yapardı. Ancak Düzce’nin menfaatleri söz konusu olunca en sert eleştirdiği iktidar partisi ve diğer parti temsilcileri ile bir araya gelerek ortak fikir bildirirdi. Nazik üslubu ise unutulmazlar arasında yer alıyor.

MHP eski İl Başkanı Osman Topal : Rahmetli olmasına rağmen hala Düzce’de yaptığı siyaset dillere destan bir il başkanı oldu. Fırıncı olması nedeniyle daha halk diliyle konuşurdu. Söyleyeceğini sakınmaz ve gözü kara bir il başkanıydı. Çok sert eleştirilerle özellikle iktidar partisini topa tutardı. Osman Topal basın açıklaması yapacak denilince, basın mensuplarının heyecanı da gözlerinden okunurdu. Ancak Topal’da Düzce’nin menfaatleri söz konusu olunca herşeyi bir kenara bırakır bir diğer isimlerle bir araya gelirdi.

AK Parti eski İl Başkanı Saim Tut : Gençti ve Düzce’nin en köklü ailelerinden birisinin mensubuydu. İktidar partisi il başkanı olmanın ağırlığının farkındaydı. Milletvekilleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Başkanları ve AK Parti’nin tüm birimleri Tut’un haberi olmadan adım atmazdı. Teşkilata tam bağımlılık vardı. Merkezi hükümetin Düzce’de yaptığı her yatırımı noktası ve kuruşuna kadar bilirdi. Bu yüzden açıklamaları ve muhalefet partisi il başkanlarına cevapları hem sert hem tam açıklayıcı olurdu. Tut döneminde bu yüzden AK Parti tüm kesimler tarafından sevilir ve Düzce’den hep yüksek oylar alırdı.

Bu isimlerin dışında da bir çok değerli il başkanı görev yaptı. Ancak en çok hafızalarda kalan bu dört isimin birbirlerine terörist, zillet,

 

  


Editör: A. Gölge