Berat Kandilini kutladılar

DüzceSonHaber

Berat Kandilini kutladılar
17.03.2022 - 14:55
Kaynak: Haber Merkezi

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, yaptıkları açıklamayla mübarek Berat Kandilini kutladılar.

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Keskin mesajında, “ilahi rahmetin tecelli ettiği Berat Gecesinin İslam ve insanlık alemine hayırlara vesile olması temenni ederim. Berat Kandil'ine idrak etmenin manevi huzurunu yaşıyoruz. İlahi rahmetin tecelli ettiği Berat Kandili, aynı zamanda başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının habercisidir. Sevgili Peygamber efendimizin buyurduğu gibi Berat Gecesi tövbelerin ve duaların kabul edildiği bir gecedir. Bizler birer mümin olarak bu geceyi her yönüyle iyi değerlendirmeliyiz. Berat gecesi, Allah'ın affına mazhar olmanın yanında, bizlere affedici olmayı da hatırlatır. Bu gün bir diğer yönüyle, kırılan kalpleri onarma, insanlar arasındaki kin ve nefret duygularını öteleme günüdür. Gelin bu günde, unuttuğumuz değerlerimizi yeniden gözden geçirelim ve yeniden hatırlayalım. Rahmet ve bereketin sağanak bir şekilde üzerimize yağacağı bu gecenin en güzel şekilde değerlendirilmesini temenni ediyorum. Hatırladığımız bu değerlerimizi, insanlığın mutlu ve huzurlu olması için yaşatalım. İyiliğin, sevginin ve saygının egemen olduğu bir dünya için ele ele, gönül gönüle sorumluluklarımızı yerine getirelim. Bu mübarek gecenin, aynı gönül coğrafyasında yaşayan tüm insanlar arasında birlik ve beraberliğin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını şiddetin, terörün, savaşın acı ve acıdan akan gözyaşlarının dinmesinin Yüce Allah’tan niyaz ederim.  Bu duygu ve düşüncelerle, başta Düzceli Hemşehrilerim olmak üzere, Aziz Milletimizin, İslam Âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum” dedi.

MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu mesajında “Berat Kandili kardeşliğin, dostluğun, sevginin, barışın berata esas olduğu gecedir. Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır.

Mübarek günler içerisinde farklı bir öneme sahip olan ve rahmet, bereket, feyz, mağfiret gibi tüm değerleri içerisinde barındıran Ramazan ayının habercisi olarak da bilinen Rahmet Gecesi’nde her türlü ayrılık ve ayrımcılığı, bencillik ve düşmanlığı geride bırakarak dünyaya hikmet gözüyle bakmaya çalışmalıyız. Bu gecelerin kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Türk İslam aleminin Berat Kandilini kutluyor, milletimizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Berat Kandili'nin Cenab-ı Allah'ın kendisinden af dileyenleri bağışlayarak kurtuluşlara vesile olduğu gece olduğunu söyleyen Başkan Özlü, “İslam âlemi olarak Ramazan Ayı’nın müjdecisi olan mübarek Berat Kandili’ne kavuşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz. Berat Kandili, bizlere manevi bir nefes aldırma, kendimizi sorgulama ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunmaktadır. Bu gece, Allah'ın affına mazhar olmanın yanında, bizlere affedici olmayı da hatırlatır. Bugün bir diğer yönüyle, kırılan kalpleri düzeltme, insanlar arasındaki diyalogları kuvvetlendirme günüdür” dedi.

“İNSANLARIN MUTLULUĞU İÇİN ÇABA SARF ETMELİYİZ”

Kutsal gecelerin birçok açıdan insanın kendisini yenilemesi, geçmiş muhasebesini ve geleceğe yönelik manevi planlamasını yapmasının yanı sıra ümitlerin tazelenmesi adına büyük fırsatlar olduğunu dile getiren Başkan Özlü, “Manevi duyguların kuvvetlendiği, sevgi, kardeşlik ve barış duygularının da içten hissedilerek yaşandığı Berat Kandili vesilesiyle kırgınlıklara son vererek insanların mutluluğu için daha fazla çaba sarf etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının müjdecisi olan bu mübarek gecenin başta Düzceli hemşehrilerim olmak üzere ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesinin Yüce Allah’tan temenni ediyorum” şeklinde konuştu.


Editör: D. Son Haber