Keskin ve Caboğlu'ndan 19 Mayıs mesajı

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ve MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Keskin ve Caboğlu'ndan 19 Mayıs mesajı
19.05.2022 - 11:49
Kaynak: Haber Merkezi

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin mesajında Milli mücadelenin fiili olarak başladığı gün olduğunu belirterek, "Bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşümüzün başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, aziz milletimizin hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğini, hiçbir şartta himaye altına girmeyeceğini, özgür iradesine her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği gündür.

19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür. 19 Mayıs aynı zamanda, işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günü ve özgürlüğe, bağımsızlığa doğru atılan ilk adım ve bu aziz milletin yeniden dirilişidir.

Dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden ihanet ve şer odaklarına karşı milli mücadele ruhuyla ve aynı kararlılıkla hareket ediyoruz. Samsun'da yakılan meşale hiçbir zaman sönmeyecek, umudumuz ve aydınlık yarınlarımızın güvencesi sevgili gençlerimizle beraber Büyük ve Güçlü Türkiye ideallerimiz doğrultusunda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartacağız.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, başta sevgili gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum." dedi.

 

19 MAYIS BİR MİLLETİN UYANIŞIDIR…

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 günü Samsun'a çıkarak kurtuluş mücadelesinin meşalesini yaktı. O meşalenin ışığı bir millete yol gösterdi. Dirilişin başlangıcı olan 19 Mayıs günü Cumhuriyet'in ilanıyla da Bayram olarak kutlanmaya başlandı.

19 Mayıs, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milletinin yeniden silkinişinin ve ayağa kalkışının ilk kilometre taşı, 19 Mayıs 1919'da konulmuştur.

Zor, meşakkatli ve uzun bir yolculuktan sonra bugün sahibi olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti dünyanın medeni devletleri arasındaki yerini almıştır. Bu özellikleriyle en anlamlı Milli günümüz, en büyük Bayramlarımızdandır.

Etrafımız yine kuşatılmış, varlığımıza yine göz dikilmiş durumdadır. Şeytanı planlar yapılıyor, içimizdeki hainler organize edilip üzerimize salınıyor. Her zaman uyanık, her zaman dikkatli, her zaman cesur ve atak olmak zorundayız. 19 Mayıs ruhu hiçbir zaman eksilmemeli, tarihimizden ders alıp ileriye umut ve güvenle bakmalıyız.

Neresinden bakılırsa bakılsın, hep aynı yere geliyoruz. Kendimize güvenmek, Milletimize inanmak ve güçlü olmak zorundayız. Birbirimize sarılmak ve milli ruhu canlı tutmak mecburiyettir. Milli Bayramlar bunun için büyük önem taşımaktadır.

Şehitlerimizi, bu coğrafyayı bize vatan yapan kahramanları hatırlamak ve yat etmektir. Türkiye'de Milli Bayramlar millete mal olmuştur ve hak ettiği değeri ve anlamı bulmuştur. Bizi biz yapan, bütün değerlere sahip çıkmak, aynı zamanda Ükeye, Millete, Devlete sahip çıkmaktır.

Merhum Mehmet Akif bir dörtlüğünde bu gerçeği şöyle ifade eder: Bastığın yerleri toprak diyerek geçme / Düşün altında binlerce kefensiz yatanı / Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı / Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.

Mübarek Vatanımızın her karış toprağı Şehid kanlarıyla yoğrulmuştur. Vatan sevgisinin gereği, Milletleri ayakta tutan ve o fertler arasındaki birlik ve beraberliği sağlayan ahlaki değerlerden biri de hiç şüphesiz Vatan sevgisidir.

Onun için akıllı olun, vicdanlı olun. Milli Manevi değerlerimize, Türk Bayrağına, Türk Vatanına, Türk Milletine, Türk Diline, Türkiye Cumhuriyetine, bu Ülkeyi kurtaran Mustafa Kemal Atatürk'e saygılı olun. Anladık adam olamazsınız, hiç değilse insan olun!

19 MAYIS Sadece bir Spor Bayram'ı değildir! 19 MAYIS; 2. Kez Ergenekon'dan çıkıştır, 19 MAYIS; İstiklal Mücadelesidir, 19 MAYIS; Emperyalizme karşı Başkaldırıdır, 19 MAYIS; Bir Milletin Uyanışıdır, 19 MAYIS; Türklüğün yeniden Dirilişinin Sembolüdür,

19 Mayıs’ın yıldönümünde; Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Sözde değil bu özde duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu Vatan için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyorum.. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun, nur içinde yatsınlar inşallah…

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum!”


Editör: D. Son Haber