Yemenici’nin borç açıklamasına Akçakoca Belediyesi’nden cevap

DüzceSonHaber

Yemenici’nin borç açıklamasına Akçakoca Belediyesi’nden cevap
26.04.2022 - 12:56
Kaynak: Haber Merkezi

Akçakoca’nın en başarısız başkanları arasında yer alan ve yapamadıkları kamuoyunu yanıltarak saklamaya çalışan Cüneyt Yemenici’nin Akçakoca Belediyesi’nin borcu hakkında yaptığı açıklamalara cevap geldi. Akçakoca Belediyesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Akçakoca Belediye Eski Başkanı Cüneyt Yemenici’nin Yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalara karşın Akçakoca Belediyesi olarak cevap verme zorunluluğu doğmuştur.

Akçakoca Belediyesi Eski Başkanı Cüneyt Yemenici’nin yerel bir televizyona yaptığı “Akçakoca Belediyesi’nin 2.600.000 TL borç ile devrettiği” şeklindeki açıklaması tamamen gerçek dışıdır.  Belirtilen 2.600.000 TL borç Belediyenin sadece SEDAŞ’a olan elektrik borcudur. Söz konusu elektrik borcu faizleri ile birlikte 3.400.000 TL  olup, kayıtlarımızda mevcuttur.

Eski Başkan Yemenici’nin kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalarından biri de Akçakoca Hastanesi yer tahsisi ile ilgilidir. Sağlık Bakanlığı tarafından Akçakoca’ya hastane yapılması için Akçakoca Belediyesi’nden yer tahsisi istenmiştir.  O günki değeri 1.500.000 TL olan araziyi Sağlık Bakanlığına yer tahsis etmek için iller bankasından 3.400.000 TL kredi çekilerek kamulaştırması yapılmıştır.

Bahse konu kamulaştırılması yapılan arazinin Akçakoca ilçemizin menfaatleri göz önünde bulundurularak mevcut yönetim tarafından yine Sağlık Bakanlığı’na çekilen kredi karşılığında devri sağlanarak, Akçakoca belediyesi borç yükünden kurtarılmıştır.

Akçakoca Belediyesi Eski Başkanı Cüneyt Yemenici’nin  ‘’Camiyi, 15 Temmuz’daki binayı ve hastane yapılacak arazinin devlete vergi borcuna karşılık 30 Milyona saydırarak verilmesine rağmen ki o bağlantıları da Ak Partili yetkililer sağladı ona rağmen borç olmuş 200 milyon TL’’ şeklindeki talihsiz açıklamaları tamamen kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir.

Yapılan devir işlemlerinde Yemenici’nin kendi döneminde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Park’ının içinde yaptırılan bina tamamen kullanışsız olması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hem 15 Temmuz parkında güvenliğin sağlanması hem de binanın atıl durumdan kurtarılması amacı ile  verilerek kamuya kazandırılmıştır.

Ayrıca Eski Başkan Yemenici’nin de iddia ettiği gibi Akçakoca Belediyesinin şuan ki  toplam borcu 200.000.000 değil Sarıyayla İçme suyu barajı ve Temiz Su arıtma tesisi ile birlikte 153.000.000 TL olup göreve geldiğimiz gün itibari ile Akçakoca Belediyesinin bahse konu yerler ile  takas işlemleri ve kredi borçlarını ödememiş olsaydı Akçakoca Belediyesinin toplam  borcu 270.000.000 TL olması kaçınılmazdı.

Tüm bunlara rağmen Akçakoca Belediyesi’nin toplam borcunun 200.000.000 TL olduğunu iddia eden Yemenici, bu bağlantılarında Ak Partili Yetkililer tarafından yapıldığı açıklaması utanç vericidir.

Göreve geldiğimiz günden bu yana Cumhur İttifak’ına zarar vermemek adına Ak Parti ve MHP ayrımı yapmadan memleketimizin menfaati doğrultusunda hareket ederek Akçakoca’yı daha refah yerlere getirmenin gayreti içerisine girdik ve gayretimiz devam etmektedir. Her ne olursa olsun Akçakoca’yı turizmin parlayan kenti yapılması konusunda elimizden gelen tüm gayreti ilk günkü aşk ile devam ettiriyoruz.


Editör: D. Son Haber