Müteahhit Esvet Akçakoca’ya sosyal konutu engelledi iddiası

DüzceSonHaber

Müteahhit Esvet Akçakoca’ya sosyal konutu engelledi iddiası
13.09.2022 - 23:57
Güncelleme 13.09.2022 - 23:58
Kaynak: Haber Merkezi

 

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı olan ve aynı zamanda ilçede Müteahhitlik yapan Esvet Sarıoğlu’nun, Akçakoca’ya yapılacak sosyal konut projesini işlerinin bozulması ihtimaline karşı engellediği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ tarafından 81 ilde yapılacak Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Başvuru şartları ile birlikte il ve ilçelere yapılacak konut sayıları da açıklandı.

Buna göre Düzce’ye toplam 1100 konut yapılacak. Bu konutların 176’sı Cumayeri ilçesine, 80’ni Gölyaka ilçesine, 162’si Kaynaşlı ilçesine, 202’si Boğaziçi Beldesi’ne, 400’ü Düzce merkezine ve 80 tanesi ise Yığılca ilçesine yapılacak. Düzce’nin en büyük ilçesi ve Karadeniz’e açılan penceresi olan Akçakoca ise sosyal konut yapılacak ilçeler arasında yer almadı.

ESVET SARIOĞLU MU ENGELLEDİ?

İlçede hızla yayılan iddialara göre AK Parti Akçakoca İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve aynı zamanda ilçede Müteahhitlik yapan Esvet Sarıoğlu, devam eden inşaatları ve projelerinin zarar görmesi ihtimaline karşı projeye karşı çıktı. Bu sebeple kısıtlı olan sosyal konut projesinden Akçakoca yararlanamadı.

SİYASİ ÇEKİŞMEDE OLABİLİR İDDİASI

Diğer yandan yine ilçede yayılan başka bir iddia ise Ankara’da sosyal konut projesinin Akçakoca’ya gelmesi için kapı kapı gezen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın çabalarının boşa gitmesi için yaşanan çekişme oldu. Yanmaz’ın seçmen gözünde itibar kaybetmesini isteyen başta AK Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu olmak üzere bazı AK Partililer projenin ilçeye gelerek Yanmaz’a prim yaptırmasını engellemek için projeyi istemediler.


Editör: D. Son Haber