Akçakoca’da tarihi dokuya uygun çalışma

DüzceSonHaber

Akçakoca’da tarihi dokuya uygun çalışma
28.09.2022 - 23:32
Kaynak: Haber Merkezi

 

Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz, şehrin kültürel dinamiklerinden biri olan Yukarı Mahalle’de tarihi bütünlüğü yakalamak için düğmeye bastı.

Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz, sivil mimarinin güzel örneklerinden olan 200 yıllık çantı evlerinin bulunduğu tarihi mahalle için kolları sıvadı. 20 yıldır yapılmayı bekleyen Tarihi Yukarı Mahalle yolu ve çehresi, tarihi dokusuna uygun şekilde begonit desenli antik taşlarla yenilenmeye başladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla özellikle kadınlar tarafından kurulan yöresel ürünlerin bulunduğu pazara gelenler, Yukarı Mahallenin yeni yüzüyle karşılaşarak tarihi havayı soluma imkânı bulacak.

Çalışmaları yerinde incelemek için tarihi Yukarı Mahalleye gelen Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz, mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sohbet etti.  200 yıllık çantı tipi tarihi evlerin yer aldığı  yukarı mahallenin Akçakoca’nın önemli turistlik bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Yanmaz,  mahallenin 20 yıldır yapılmayan yollarını tarihi dokuya uygun şekilde yenilemeye başladıklarını belirtti.  Çalışmaların tamamlanmasıyla mahallenin taş döşemeli cadde ve sokaklarıyla tarihiyle bütünlük yakalayacağını dile getiren Başkan Yanmaz,  “İlçemiz için önemli bir tarihe sahip olan Yukarı Mahallemize gelen yerli ve yabancı turistler mahallenin yenilenecek yüzü ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.” dedi.


Editör: D. Son Haber