Akçakoca Belediyesi’nden Döngelli açıklaması

DüzceSonHaber

Akçakoca Belediyesi’nden Döngelli açıklaması
16.11.2022 - 15:31
Kaynak: Haber Merkezi

 

 

Akçakoca Belediye Meclisi tarafından Sapak bölgesinde yapılan imar değişikliği kararının kamu yararına olduğu bildirildi.

Akçakoca Belediyesi, Sapak bölgesi Döngelli Köyü mücavir alan kapsamında yapılan imar düzenlemesiyle ilgili kamuoyuna yansıyan tartışmalara açıklık getirdi.

Yapılan imar düzenlemesinin “kamu yararına” olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Akçakoca Belediye Meclisi’nin, Kasım ayı oturumunda Döngelli köyü  mücavir alan sınırı içinde yer alan  0 ada 48 nolu parsel için oy çokluğu ile aldığı  imar değişikliği tasarrufu tamamıyla kamu yararına olup,

1-Tapunun Döngelli köyü (mücavir) 0 ada 48 nolu parseli özel mülkiyette olup  bu parselin tamamı fiilen yol olarak kullanılmaktadır.

2-Fiilen işgal edilen  ve yol olarak kullanılan söz konusu parselin kanunen Belediye tarafından kamulaştırılması gerekmektedir.

3-Tasarruf Tedbirleri göz önünde bulundurularak , kamulaştırma maliyetinden tasarruf sağlanması tercih edilmiştir.

4-Belediye tarafından yapılan bu imar plan tadilatı sonucunda hiçbir parsel  sahibi mağdur edilmemiştir.

5- Sosyal Medya ve bazı haber sitelerinde yer aldığı üzere;  bir parsele rant sağlandığı ve diğer parsellerin mağdur edildiği,  Belediye tarafından ruhsat verildiği halde devam eden bir inşaatın yolunun kaldırılarak mağdur edildiği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Yapımı devam eden duvar/depo ya ait Belediyemizce verilen  ruhsat veya izin bulunmamakta olup, söz konusu yapı mühürlenmiştir.

6- Belediyemizce re’sen yapılan imar plan planı tadilatında kamu yararı ve Belediye menfaati bulunmaktadır.”

 


Editör: D. Son Haber