150 işçinin kaderi meclis üyelerinin omzunda

DüzceSonHaber

150 işçinin kaderi meclis üyelerinin omzunda
6.01.2023 - 09:17
Kaynak: Haber Merkezi

 

Akçakoca Belediyesinin İktisadi işletmesi ABİTAŞ bünyesinde çalışan 150 civarında çalışanın kaderi Cuma günü yapılacak meclis toplantısında oylanacak…

Akçakoca Belediyesi İktisadi işletmesi ABİTAŞ bünyesinde çalışan 150 civarında  çalışanın söz konusu şirketin sermaye artırımı ile mevcut işlerine devam ettirilmesi amaçlanıyor.

Akçakoca Belediyesi, yeni yılın ilk meclis toplantısı için Cuma günü bir araya gelecek. Çeşitli gündem maddelerinin ele alınacağı meclis oturumunda ABİTAŞ için sermaye artırımına gidilecek.

ABİTAŞ bünyesinde çalışan 150 civarında  personelin ekonomik sıkıntıların hat safhada olduğu günümüzde sorun yaşamamalarını arzulayan Başkan Okan Yanmaz ve ekibi, ABİTAŞ’ın sermaye artırımına gitmesi için meclisten yetki istemeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Asgari ücret başta olmak üzere EYT, memur ve emekli maaşlarında düzenlemeye giderek çalışanların refahı için bir dizi önlem aldığı bugünlerde, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve belediye yönetiminin de, belediyede çalışan 150 işçinin işten atılmaması için ABİTAŞ’ın sermeyesini artırmak için meclisten yetki istemesi gündeme gelecek.

Belediye kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cuma günü toplanacak belediye meclisinde konunun gündeme getirileceği ve meclis üyelerinden destek isteneceği öğrenildi.

Sermaye artırımı yetkisinin verilmesi durumunda mevcut personelin işlerine devam edeceği aksi taktirde mevcut personelin kanun gereği iş akitlerine son verilecektir.


Editör: D. Son Haber