SEÇİMİN KADERİNİ KANDİLE BIRAKMAMAK!

  • 16.05.2023 19:56

 

Aylardir beklenen seçim sonunda oldu ve Düzce dahil tabiri caizse Cumhurbaşkanının paltosunu assa alacagi birçok yerde hezimet oldu. Kimimiz cikip diyebiliriz ki yine iki vekil cikardi bu da basari, ama bu basari kesinle Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsi basarisi ona guvenen insanlarin onun hatırına attigi oylar kimse sahiplenmesin ki zaten Reisi Cumhur seçimlerinde de halk Tayyip Erdogana evet ama listelere bir dur diyerek tam da bu cevabi verdi. O yüzden biraz takkaleri önümüze koyup dusunmek lazim ben bulunduğum mücadeleye katkıda bulunuyorum yoksa zarar mı veriyorum diye.

Bu seçimlerde bir Sinan Oğan var di ki hadi ona biraz ayrintili bakalim.

Öncelikle Sinan Oğan'a milletce tesekkur borclu oldugumuzu dusunuyorum cunku kendisi bize kim olduğumuzu kazanamayacağını bile bile sadece gercek milli duygularla bu savaşa girerek göstermiş oldu. Tipki karincanin yanginda agzina su alip tasimaya calismasi gibi…

İlk duyduğumda ben de ne alaka bu adam kim ki diye bir bakayim dedim, sonra bir konusmasina denk geldim ve evet bazı savaşlarda kaybeden olacagini bilerek girmek bile kazanan olmakmış bunu bizzat ondan ogrendim. Öncelikle röportajda soruyu ve cevabı sizlerle paylaşayım ki ne demek istediğimi daha net anlayin;

Biri alayci tarzda kendisine secilemeyeceginizi bile bile neden Cumhurbaskani adayi oldunuz? diye sormus.

Kendisinin cevabi: Evet seçilmeme durumum secilme durumumdan daha fazla bunu kabul ediyorum ama benim zaten kamuoyu onune cikip topluma verdigim vermek istediğim mesaj da bu. Biz HDP ‘nin 2. turda kilit olmasini istemiyoruz ve biz diyoruz ki Turk milleti 2. Tura kaldiginda seçimler bir tarafta CHP'nin Genel baskani Sayin Kilicdaroglu ki aday muhtemelen o, diger tarafta AK Partinin adayi Sayin Cumhurbaskani aday olarak Turk milletinin karsisina ciktiginda ikinci tura kaldiginda HDP nin yani kandilin dediğini yapmak zorunda kalacak. Peki bu bir ulvi amac degil midir. Burada biz Turk milliyetcileri olarak bir araya gelsek en az HDP kadar oy alsak ne Erdogan’in ne Kilicdaroglu’nun ne HDP’ye ne kandile ihtiyaci olmayacak. Bu soruyu soran arkadas kendine su soruyu da sor seneye Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Seneyi devriyesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Senesinde Ataturk’un koltuğunda oturacak Cumhurbaskani, müstakbel Cumhurbaskani HDP’nin yani kandilin sartlariyla mi Cumhurbaskani olsun Turk Milliyetcilerinin desteğiyle mi?

Ve evet o tum bu sözlerde Çanakkale, Anafartalar, Milli Mücadele ruhunu yeniden gordum. Ne zamanki siyasette Devletin cikarlarini kendi menfaatlerinin üstünde tutup bunun icin mucadele eden serdengeçtiler olur o zaman iste Ulkenin önünde kimse duramaz.

Gelelim, yillardir siyaset sahnesinde olup olduklari ani sadece kendi ve yakinlarinin menfaatine kullanip halki bu kadar küstürenler, bu adama bakin da biraz utanin. Oturduğunuz koltuklar atesten gomlek unutmayin, hepinize goreve geldikten sonra Hz. Omer bilinciyle hareket edebilmeyi diliyorum zira inanclarina gore ammelerimize gore cennete gidicez ya, ha işte o koltuklar bizim icin cennetin anahtari olacagi gibi anlik Dunya saltanatina kapılıp guc zehirlenmesi yasarsak cehennemin de en ön sıralarında bilet kazandırabilir, cok dikkat etmek lazim.

Ezcümle, Sinan Oğan yıllardır kanayan yarama dokundu. Adam Kandille masaya oturmamak icin yola ciktigini soyledi. Ben kendi adıma ve Tüm Türkiye Milliyetçileri adina kendisine teşekkür ediyorum bu ulvi amaci icin. Şehit torunu olan bizlerin yillardir kanayan yarasina sadece bu inançla bile olsa yola çıkarak bir nevi merhem oldugu icin.

Gelelim şimdi sahnede olanlara: yeni secilen tum vekillere hayirli olmasini diliyorum öncelikle ve Allah aldıkları sorumluluğun bilincinde olmayi nasip etsin hepsine. Ve umarım bu cesitlilik Düzcenin Hayrina olur. Umarim iki taraf da sadece Düzcenin menfaati için eğri olana eğri diye birlikte düzeltir, dogru olanin da birlikte arkasında dururlar. İstanbul ve Ankaranin ortasinda olmasi nedeniyle cok onemli bir konuma sahip olan, tarihi olarak, doğal güzellikler, bir cok cesitli kaynak yonunden cevher olan bu memleketi isleyip hak ettigi yere getirirler.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.