By Gölge
By Gölge Gazete: Düzce Son Haber

Kamunun imkanlarını kullanıp pusuda bekleyenler

  • 10.05.2022 12:01
  • (1)

2023 yılının Haziran ayında genel seçimlerin yapılması bekleniyor. Neredeyse 1 yıl kaldı. Zaman azaldıkça milletvekilliği hayalleri kuranlar çalışmalarına başlayarak ufak ufak kendilerini de belli etmeye başladılar.

Daha çok ön plana çıkmak, daha çok hafızalarda kalmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Az çok gazeteleri, televizyonları takip ettiğinizde fark edeceksiniz.

Fakat bu gurubun içinde birileri var. Bu birileri kamunun belli birimlerinde görev almış kişiler. Kamunun kendilerine sağladığı güzellikler ile ön plana çıkarak belki de seçimlere hazırlanıyorlar. Bu sayede akıllarda kalmaya çalışıyorlar.

Protokolde en önde olmak için koltuklarını kaybetmemek için hatta koltuk olmasa da koltuk koydurarak ben buradayım mesajı veriyorlar.

Ama o kamunun koltukları olmasa onları kimse tanımaz. Düz bir insan olurlar. Seçimlerde siyasete girmek için belli bir bütçe yapmak zorunda kalacakları için bundan kaçınırlar. Ama ellerinde kamunun gücü olduğu için her türlü kendilerini tanıtmak ve çalışıyor mesajı vermek için koşturmalarına devam ederler.

Bu süreç kendilerini tanıtma süreci olduğu için merkezi bütçeden gelen yatırımları da bir şekilde kendilerine mal ederek sanki bütün parayı onlar vermiş gibi gösterirler.

Düşünsenize siyasete hazırlanan bir esnaf, bir iş insanı tamamen kendi bütçeleri ile kendi parasıyla, kendi arabasıyla seçime hazırlık yaparken bu kan emiciler devletin makam araçlarını, devletin elemanlarını kullanarak, maaşını devletten alanlarla birlikte gezerek seçimlere hazırlık aşamasındalar.

Hayalleri belki bende aday gösterilirsem ben milletin hafızasında yer edeyim.

Etik mi?

Asla etik değil !!!

Bu kan emiciler zaten yarışa 1-0 önde başlıyorlar ve devletin imkanlarıyla çalıştıkları için tanıtıma da otomatik olarak önceden başlamış oluyorlar.

Baştan haksızlıkla milletin vekili olmayı, milletin derdine derman olmayı hedefliyorlar.

Hani bir söz vardı;

“Herkes adaletten eşit pay almaz ise kavga çıkar. Kavga kana dönüşür. Kardeş kardeşi öldürür.”

Tabi bu lafın gelişi. Kimse kimseyi öldürmez ama bu kez kendi imkanlarıyla istediğini alamayan bir iş insanı, esnaf yada başkası kamunun imkanlarıyla istediğini alanı yermeye, kendi partisinden olsa da dedikodusunu yapmaya başlar.

Bu hem partisine hem yaşadığı vilayete zarar vermeye başlar.

Düzce Son Haber Gazetesi olarak seçim süreci içerisinde bu devletin polenleri ile bal yapmak isteyen zevatın peşinde olacağım. Devletin saltanatı ile hava atmalarının önüne geçmek için elimden geleni yapacağım.

Babamızın oğlu olsa devletin imkanlarıyla siyasi makam elde etmelerine engel olmak için çok çalışacağız.

Hodri meydan.

Ne kaldı ki 1 yıl….

Kalın sağlıcakla…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Can
    Can
    10.05.2022 23:53

    Eee kim olduklarını da yazaydın ya