Eski sanayi Avrupa kentine dönüşecek

DüzceSonHaber

Eski sanayi Avrupa kentine dönüşecek
25.11.2021 - 12:12
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin çehresinin değiştirmek için attığı adımlardan biri olan Sanayi Çarşısının kentsel dönüşüme girmesi için başlatılan çalışmalar neticesinde paydaşlara uygulanacak "Forum Düzce Projesi" tanıtıldı.

Düzce Belediyesi tarafından Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde sanayi çarşısında yapılacak olan kentsel dönüşümde uygulanacak olan projenin lansmanı gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, TSO Başkanı Tuncay Şahin, meclis üyeleri, siyasi parti il başkanları ve STK Başkanları, esnaf ve mülk sahipleri katıldı.

Geçtiğimiz aylarda eski Sanayi Çarşısı genelinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmenin ilk adımı olan Uzlaşma Ofisi açılmıştı. Kentsel dönüşümü gerçekleştirecek olan Turkmall firması açılan ofiste 482 hak sahibi ve 262 dükkânın mülk sahibi ile görüşmeleri sürdürmeye devam ediyor. Uzlaşma ofisi çalışmalarına devam ederken bir yandan da proje ortaya çıkarıldı.

“TEK KAZANCIMIZ SİZLERİN MEMNUNİYETİDİR”

 

Eski sanayi çarşısı kentsel dönüşüm tanıtım toplantısında konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, eski sanayi çarşısının taşınması üzerine çalışıyoruz. Önem verdiğimiz iki konu var. Birincisi Düzce’nin çok güzel kalıcı bir eser kazanmasıdır. Düzce’ye bu eseri kazandırmak istiyoruz. Bu projemiz çok yüksek maliyetli bir yatırım. Orada dükkânların değeri çok fazla yok ama arazi değerli. Bu yapılanmada mülk sahiplerinin kârlı çıkması da ikinci isteğimizdir. Düzce Belediyesi olarak bu tür projelerde kazancımız sizlerin memnuniyetidir” ifadelerinde bulundu.

Projenin detaylandırılmasını istediklerini ve projeyi beğendiklerini kaydeden Başkan Özlü, “Yer ve mülk sizin. Şimdiki halini ve projede haline bakalım ve öyle karar verelim. Bir süre önce açtığımız uzlaşma ofisimizde sizlerle görüşmeler yapılıyor. Uzlaşma ofisinde aktif bir yönetim sergileyeceğiz. Sizlerle görüşülecek ve kararınızı verdikten sonra projeye başlanacak. Düzce’mize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

DÜZCE’NİN KÜLTÜREL ÖZELLİKLERİ YAPILARDA YANSITILACAK

 

Konuşmaların ardından Proje Mimarı Öznur Çakır projeyi sunumunu gerçekleştirdi. Yaya, araç sirkülasyonu, yeşil alanlar, iklim şartları, yakın çevre yapılaşmaları, nüfus dağılımları, turizm alanlarında analizler yaptıklarını kaydeden Mimar Çakır, “ Projede tüm dükkanların önünde açık ve kapalı otoparklar olacak. Alt katlarda dükkanlar bulunacak, üst katlarda da konut alanlarımız olacak. Konutlarda modüler bir sistem düşünerek her ihtiyaca cevap vermek istedik. Konutlarda Düzce’ye ait bir kurgu üzerinde çalıştık. Düzce’nin geleneksel, kültürel özelliklerini aldık, cephelerde bunu yansıttık. Konuralp evlerinin cepheleri, Batı sur duvarı, Atlı Kapı, Antik Tiyatro, Karaçalı Orhangazi Cuma Camii, Sarıkaya Mağarası formlarını soyutlaştırdık ve modernize ettik” dedi.

KÂRLI YATIRIM

 

Uzlaşma Yönetimi Başkanı Mehmet Altunhan; “Uzlaşma yönetimi yarından itibaren artık çalışmaya başladık. Oranlar belirlendi. Süratle sözleşmeler yapılarak projeye başlanacak.  Dükkân almak isteyene yüzde 70 konut olarak yüzde 100 oranlar belirledik. Sizleri Uzlaşma Ofisine davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Düzce Forum sunumunun yapılmasının ardından soru cevap bölümüne geçilerek soru işaretleri ortadan kaldırıldı.


Editör: A. Gölge