Dilenciler üst seviyeye geçti cami içlerine girmeye başladı

DüzceSonHaber

Dilenciler üst seviyeye geçti cami içlerine girmeye başladı
3.12.2021 - 17:01
Güncelleme 3.12.2021 - 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
1

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri cadde ve sokaklarda dilencilik yapanlara yönelik operasyon düzenledi. Ekipler, cami içlerine kadar giren dilencilere göz açtırmadı.
 
Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, cami önleri, kavşak ve yaya kaldırımlarında vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilencilik yapanlara göz açtırmıyor. İl dışından gelen dilenciler de yaşadıkları şehirlerine gönderiliyor. Düzce Belediyesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, halkın duygularını sömüren dilencilere yönelik çalışmalarında caydırıcı cezaların yanı sıra ikna yoluyla da dilencilik yapmamaları yönünde telkinlerde bulunuyor.

CAMİ İÇLERİNE KADAR GİRDİLER

Daha önce cami önlerinde dilenen dilencilerin artık caminin içlerine kadar girerek vatandaşlardan para talep edildiğini tespit eden ekipler, namazlarını kılan vatandaşları rahatsız edenlere ceza kesti. Öte yandan okulda olması gereken çocukları da alan müdürlük ekipleri, telkinlerle çocukların dilencilik yapmamalarını ve zorla dilendirilip dilendirilmediklerini araştırdı. Operasyonda yakalanan dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nu gereğince yasal işlem ve cezai işlem uygulanarak üzerlerinde tespit edilen paralara da el konuldu.

Düzce Belediyesi, vatandaşları rahatsız ederek dilenciliği bir meslek haline getirmiş kişiler ile ilgili belediyenin Beyaz Masa 153 numaralı hattına bildirilmesi durumunda gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.


Editör: A. Gölge