Millet bahçesi büfe ihalesine girmek istedi aldığı cevapla şok oldu

DüzceSonHaber

Millet bahçesi büfe ihalesine girmek istedi aldığı cevapla şok oldu
5.12.2021 - 14:31
Güncelleme 5.12.2021 - 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
1


Düzce Belediyesi Millet bahçesinde içerisinde ki Millet Bahçesi Kafeteryası, Kahve bar büfe, Vitamin Bar büfe ve hediyelik eşya büfeyi kiraya vermek için ihaleye çıkmak istedi. Ancak haberler duyulunca 9 Aralık tarihinde yapılması planlanan ihale ileri tarihe ertelenirken büfe kiralamak için ihaleye girmek isteyen Düzceli iş insanı Engin Akar'ın yaşadıkları şok etkisi yarattı. 

Düzce Belediyesi Millet Bahçei içerisinde ki Millet Bahçesi Kafeteryası'nı 462 bin, Kahve bar büfeyi 61 bin, Vitamin Bar büfeyi 43 bin ve Hediyelik eşya büfeyi ise 61 bin liradan 3 yıllığını kiraya vermek için ihale açtı. Ancak ihale haberlerinin kamuoyuna yansımasıyla birlikte talep çok olunca Düzce Belediyesi yetkilileri 9 Aralık tarihinde yapılacak ihaleyi iptal ederek ileri tarihe erteledi. 

İhaleye girmek isteyen ve şartname için 500 lira para istenen Düzceli iş insanı Engin Akar ise Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli ile yaşadığı diyalogları anlattı. Akar "

Bir Düzceli olarak millet bahçesi içindeki kiralık büfelerden birini almak için belediyeye ihale şartnamesi almaya gittiğim. Talip olduğum kahve büfe şartnamesinden 500 lira istediler. Bende alacağımı söyledim ve çalıştırma şartlarını sorduğumda büfede sadece kahve satabileceğimi, büfenin eşrafına tabure koyamıyacağımı çay ve su bile satamıyacağımı söylediler. Bana bunu söyleyen yetkilinin yanınna ayrılıp, konunun esas yetkilisi Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli'nin yanına gidip konuyu anlattığımda aynen şunu söyledi. "Biz ihaleye açtık ama kimseye vermiyecez. BELTUR olarak biz çalıştıracağız" dedi. Bende kendilerinin yasa dışı iş yaptıklarını, madem ihaleye verilmeyecekse neden ihale şartnamesini 500 lira karşılığına sattıklarını sordum. Bunun akıllarına gelmediğini söyledi ve ihaleyi başka zamana öteleyerek zaman kazandılar. Anlattıklarımın hepsinin arkasındayım. Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun. Bu tepkimi burdan dile getiriyorum. Aynen kendisinede söyledim. Herşey çok garip ve şaka gibi. Küçük bir ilave yapmak isterim. 30 metre yakında ki İzmirlinin (efor) büfesinde herşeyin satışı serbest, unlu mamül, soğuk ve sıcak içecek gurubu var. Kaldırıma atılmış on masa, bize sadece kahveymiş, en ünlü kahve markası olsan iflas edersin" dedi.  


Editör: A. Gölge