Halk ekmek 1 Eylül itibarıyla satılmaya başlayacak

DüzceSonHaber

Halk ekmek 1 Eylül itibarıyla satılmaya başlayacak
23.08.2022 - 12:45
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce Belediyesi ile Düzce Fırıncılar Odası arasında imzalanan protokol ile halk ekmek konusu kesinliğe kavuştu. Protokol gereği halk ekmek büfelerinde 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla ekmek 3 liradan satılmaya başlayacak. İlk etapta 5 bin ekmek satılacak. Zaman içerisinde bu rakam 20 bine çıkarılacak ve 20 binden fazla ekmek satılmayacak.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile Düzce Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Korkmaz arasında halk ekmek satışıyla ilgili protokol imzalandı.

1 EYLÜLDE SATIŞLARA BAŞLIYORUZ

Halk ekmek satışı konusunda bilgiler veren Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, 1 Eylül’de ekmek satışının halk ekmek büfelerinde başlayacağını belirterek “Bu iş ilk gündeme geldiğinde ciddi bir araştırma yaptık. Fırın kurmayı düşündük. Fırıncılarla görüştük. Bir şehrin dengeleri vardır, şehrin esnafı vardır, fakiri vardır, zengini vardır. Biz Düzce’de ki en fakir yüzde 10’a hitap edeceğiz. Düzce’de günde yaklaşık 180 bin 200 bin ekmek satılıyor. Bizim hedefimiz yüzde 10’lık kesimdir. İlk aşamada 5 büfede 10 bin ekmek satacağız. Bu zamanla artacak. Nihai aşamada 20 bin ekmeği Düzcelilerle buluşturacağız. Bir ekmek alırken ekmeğin fiyatını hesaplayacak insanlara hitap etmek istiyoruz. Düzce Belediyesi olarak tüm Düzcelilerin halk ekmek kullanmasını hedeflemiyoruz. İlk olarak 5 bin ekmekle başlayıp talep olursa arttıracağız. Şuanda 5 büfemiz var 10 büfeye yükselecek. Maksimum 20 bin ekmeğe çıkacağız. Bunu geçmeyeceğiz. Düzce’de 56 fırın var ve onların da işlerini etkilemeyeceğiz. 1 Eylül itibarıyla halk ekmek büfelerinde ekmek satışına başlayacağız. Şu anda ekmek 4 lira biz 3 liradan satacağız. Yüzde 25 oranında ucuz olacak. Normalde ekmeğe zam gelince halk ekmeğe de zam gelecek. En makul çözümü bulmaya çalıştık. Bu büfelerde çalışan elemanlar Düzce Belediyesi elemanları olacak. Sadece ekmek değil burada simit ve diğer ürünlerde olacak. Simit dışarda 4 liraysa halk ekmek büfesinde 3 lira olacak. Dar gelirli kesime hitap etmek üzere bu büfelerde bir çok ürün değerlendireceğiz. Bu çalışma 6 aydan fazla süren bir çalışma oldu. Bu çalışmada bir çok kişinin katkısı oldu” dedi.

EN UYGUN MODELİ GELİŞTİRDİK

Halk ekmek konusunda çalışma yapan Düzce Belediye Başkanı Hasan Günden “Halk ekmeğin satılması konusunda birkaç versiyon denedik. Tüm araştırmalarımız Düzce halkımızın ekmeği en ucuza yemesiydi. Sonra fırıncılar odası tüm fırıncı esnafı olarak bu protokolün altına imza atarız dediler. Sayın belediye başkanımızın bize verdiği talimatlar doğrultusunda bizde yolumuzu belirledik. Protokolümüzü hazırladık ve Düzce halkımız ucuz ekmek yemeye başlayacak. Diğer illere göre en uygun modeli bulduk” ifadelerini kullandı.

EKMEK KALİTESİ FIRINLARDA SATILANLARLA AYNI OLACAK

Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz ise halk ekmeğinde normal fırınlarda satılan ekmek kalitesinde olacağını ve fabrikasyon ürün olmayacağını vurgulayarak “Biz fırıncılar olarak halk ekmek mevzusu olunca başladığı günden bugüne kadar başkanımızla görüşüyoruz. Sadece fırıncının değil sayın Faruk Özlü’nün de emeği var. Fırıncıların tek başına bunu kaldıracak gücü yoktu. Maliyetleri hep beraber görüyoruz. İşçi maliyetini belediye karşılayacak. Bizde geri kalanı yapıp Düzceli vatandaşlara ucuz ekmek yedireceğiz. Düzce’de ki hazır fırınlarda çıkan ekmek büfelerde satılacak. Fabrikasyon ürünü ekmek satılmayacak. Aynı fırınlarda satılan ekmek, aynı gram ve aynı kalitede olacak” şeklinde konuştu.


Editör: D. Son Haber