20 itfaiyeci başka birimlere gönderildi

DüzceSonHaber

20 itfaiyeci başka birimlere gönderildi
25.08.2022 - 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
5

 

Düzce Belediyesi itfaiye biriminde çalışan deneyimli 20 itfaiyeciyi başka birimlere gönderdi. Mesai ücreti ödememek için gönderildiği iddia edilen itfaiyecilerin yerine ise BELKA isimli şirket ile stajyer itfaiyecilerden takviye yapılacağı öğrenildi.

Düzce Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü, itfaiye biriminde çalışan ve mesai ödemek zorunda kaldığı uzun yıllardır itfaiye biriminde çalışan 20 itfaiyeciyi başka birimlerde görevlendirmek üzere karar aldı. Kararın alınmasının en önemli nedeni ise nöbete giden ve mesai alan itfaiyecilere mesai ücreti ödememek olduğu anlaşıldı.

Bu itfaiyecilerin yerine ise deneyimsiz olmasına rağmen BELKA şirketi ile stajını tamamlayan itfaiyecilerden takviye yapılacak. Ancak Düzce’de zaman zaman çıkan fabrika yangınları ve diğer olaylarda özellikle konusunda deneyimli kişiler olaylara daha çabuk müdahale ederek erken çözüm üretiyor. Bu değişiklikle bölgenin en iyi itfaiyesi arasında gösterilen Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün performans olarak gerileyeceği iddia ediliyor.


Editör: D. Son Haber