Körpeşler Mahallesinde vatandaş evinin derdinde belediye ağaçları kesmenin peşinde

DüzceSonHaber

Körpeşler Mahallesinde vatandaş evinin derdinde belediye ağaçları kesmenin peşinde
5.12.2022 - 12:13
Güncelleme 5.12.2022 - 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
8

 

Düzce’de 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar ağır hasarlı evlerinin yıkılması ve konteynera yerleşmenin derdindeyken, Düzce Belediyesi ise çıkış olmayan çıkmaz sokakta ağaçları kesmenin peşine düştü.

Düzce’de 23 Kasım tarihinde yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Körpeşler Mahallesi’nde Mustafa Kocabıyık’a ait ev ağır hasar aldı. Kendisi ve eşinin kalabileceği bir konteyner yapı bulmaya ve evinin yıkılma işlemlerini tamamlamaya çalışan Kocabıyık, Düzce Belediyesi’nden gelen ekibin ‘Ağaçları kesin’ isteği ile adeta şoka uğradı.

Evlerin önünde yol bulunan ve çıkmaz sokak olan 1480 sokak üzerine gelen Düzce Belediyesi’ne bağlı ekipler, Mustafa Kocabıyık’a ihtiyaçlarını sormak yerine evlerinin önünde ağaçların kesilmesini, kesmemeleri durumunda ise polis zoruyla ağaçların kesileceği uyarısını yaptılar.

Sokağın bitiminde bulunan Hasan Köksöken’e ait arazide 18 uygulamasını yapılmamasına rağmen yol açacağız bahanesiyle ağaçlara kafayı takan Düzce Belediyesi görevlilerinin, AK Parti Düzce İl Yönetimi’nde olan bir şahsın baskısıyla bu ağaçları kestirmeye çalıştıkları iddia edildi.

Yaşanan depremin ardından son dönemde kendi canı ve malı ile uğraşan vatandaşların desteğe ihtiyacı varken, Düzce Belediyesi’nin bu tavrı tepkiye neden oldu.

 


Editör: D. Son Haber