Her ilmekten bir güç doğar dediler bere ve atkı örmeye başladılar

DüzceSonHaber

Her ilmekten bir güç doğar dediler bere ve atkı örmeye başladılar
9.02.2023 - 09:46
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzceli kadınlar Düzce Belediyesi BELMEK kurslarında evlerindeki ipleri, şişleri getirerek deprem bölgesine ulaştırılması için ‘Her ilmekten güç doğar’ sloganıyla deprem bölgesindeki depremzedelere ulaştırmak için bere ve atkı örmeye başladılar. BELMEK Örgü Hocası Hatice Kaya, Düzceli tüm hanımları evlerinde bir bere, bir atkı örmeye davet etti.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki deprem sonrasında 10 ilde yaşanan yıkımda arama-kurtarma çalışmaları çok zorlu şartlarda devam ediyor. Soğuk havanın yanı sıra elektrik kesintisi nedeniyle bölge halkı enkazlar kadar soğuk havayla da mücadele etmek zorunda kalıyor.

Bu kapsamda bölgede bulunan depremzedelerin ısınmalarına katkı sağlamak amacıyla Düzceli kadınlar harekete geçti. Düzce Belediyesi BELMEK kurslarında toplanan kadınlar evlerindeki ip ve şişleri getirerek hem daha sıcak tutması hemde kullanılmamış olması amacıyla bere ve atkı örmeye başladılar.

BELMEK kurslarında örgü öğretmenliği yapan Hatice Kaya, tüm kadınları evlerinde bir bere bir atkı örmeye davet ederek “Her ilmekten güç doğar diyerek bu güce katılmaya tüm Düzce’yi davet etmek istiyorum. Hava çok soğuk olduğu için ısınmaya katkı sağlamak için bere ve atkı ile işe başladık. Hanımlarımızla beraber, bütün Düzceli hanımlarla birlikte atkı ve bere örerek katkıda bulunmak istedik. Ruhlarımız üşüdü, içimiz acıdı. Hayatım boyunca 3 kere deprem yaşayan biri olarak orada o soğukta çaresiz kalmayı tahmin edebiliyorum. Rabbim kolaylık versin, devletimize güç versin. Depremin oluşturduğu etki çok büyük. El ele verip, güç birliği yapmak istedik. Düzceli hanımları her ilmekten güç doğar diyerek bir bere, bir atkı örmeye davet ediyoruz. Bilen hanımla evlerindeki ipleri ile örgü yapabilir. Herkes buraya gelmek zorunda değil. Herkes bir ilmek atsa binlerce bere, binlerce atkı yapar. Herkesten sevgiyle, duayla bir ilmek atmalarını istiyoruz” dedi.

 


Editör: D. Son Haber