Köfteci Yusuf’un mühürlenmesi gerekiyor. Mevzuat böyle diyor

DüzceSonHaber

Köfteci Yusuf’un mühürlenmesi gerekiyor. Mevzuat böyle diyor
21.02.2023 - 16:32
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce’de bir grup iş insanının sahibi olduğu iş merkezinde yeni faaliyete geçen Köfteci Yusuf isimli ticari işletmenin gerekli yasal izinleri tamamlamadan ve ruhsat almadan faaliyete geçtiğinin ortaya çıkmasının yankısı sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Kültür Mahallesi’nde Yunus marketin faaliyette bulunduğu iş merkezi binasının çatı katında et ve gıda sektörünün ünlü markası Köfteci Yusuf açıldı.

Köfteci Yusuf’un gerekli yasal izinler tamamlanmadan faaliyete başladığı öğrenildi. Sözkonusu işletmenin yangın mevzuatının gerektiği düzenlemeleri ve işlemleri tamamlamadığı, ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun düzenlemeleri yerine getirmediği bildirildi. Düzce Belediyesi Zabıta ve İtfaiye birimlerin işletmedeki eksiklikler sebebiyle işyeri açılışına ilişkin uygunluk raporu vermediği belirtildi.

MÜHÜRLENECEK Mİ?

 İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin “İşyeri açılması” ile ilgili 6’ıncı maddesi,  “Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz. İşyerlerine bu Yönetmelikte belirtilen yetkili idareler dışında diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili meslek kuruluşları tarafından özel mevzuatına göre verilen izinler ile tescil ve benzeri işlemler bu Yönetmelik hükümlerine göre ruhsat alma mükellefiyetini ortadan kaldırmaz. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır” hükmünü içeriyor.

Mevcut yönetmelik hükümlerine göre, gerekli yasal izinleri almadan ticari faaliyete başlayan Köfteci Yusuf isimli işletmenin faaliyetinin durdurulup durdurulmayacağı merak ediliyor.


Editör: D. Son Haber