Doğalgaz isteyen kadınlar valiliğe ve belediyeye yürüdü

DüzceSonHaber

Doğalgaz isteyen kadınlar valiliğe ve belediyeye yürüdü
3.04.2023 - 16:59
Kaynak: Haber Merkezi

 

Geçtiğimiz aylarda doğalgaz isteği ile Aydınpınar Köyü yolunu kapan Otluoğlu Köyü kadınları bu eylemleri karşılık bulmayınca Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi’ne yürüdüler. Düzce Valisi Cevdet Atay’dan köye ziyaret sözü alan kadınlar, Düzce Belediyesi’nden ise ‘Mücavir alana katılmak için referanduma gidin’ tavsiyesi ile karşılaştılar.

Düzce’ye 5 kilometre uzaklıkta olan ve merkeze bağlı bir köy olan Otluoğlu Köyü’nde oturan kadınlar doğalgaz isteklerini yetkililere duyurmak için geçtiğimiz aylarda yol kapatma eylemi yaptılar. Bu eylemleri karşılık bulmayan kadınlar bu kez Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi’ne yürüdüler.

Kadınlar arasında seçilen 5 kişilik heyet Düzce Valisi Cevdet Atay ile görüştü. Vali Atay, kadınlara köye giderek sorunlarını dinleyeceği sözünü verdi.

Ardından Düzce Belediyesi’ne yürüyen kadınlar bu kez Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile görüştüler. Köyün belediye mücavir sınırları içine girmesi gerektiğini söyleyen Özlü, bunun için kadınların köy muhtarı ile görüşerek referanduma gitme tavsiyesinde bulundu.

Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi’ne yürüyen kadınlar “Bir kış ayında 35-40 bin liralık kömür yakıyoruz. Sadece bir odamız ısınıyor. Doğalgazın kolaylıklarından yararlanamıyoruz. Biz doğalgaz istiyoruz. Bunun için ne gerekirse yapacağız. Valimiz 1 hafta sonra köyümüze geleceği sözünü verdi. Valimize durumu detaylı anlatacağız. Gerekirse referandum yaparak mahalle olacağız” dediler.

 


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.