Kanalizasyonlardan çıkanlar şok etti, bulduğunuzu tuvalet deliğine atmayın

DüzceSonHaber

Kanalizasyonlardan çıkanlar şok etti, bulduğunuzu tuvalet deliğine atmayın
26.06.2021 - 11:58
Kaynak: Haber Merkezi

Şehrin farklı noktalarında kanalizasyon hattına gelişi güzel atılan atıklar şebekelerin tıkanmasına neden oluyor. Bulaşık telinden, günlük ped ve çocuk bezine kadar birçok atığın çıktığı tıkalı şebekeler belediye ekiplerini zor durumda bırakıyor.

İl genelinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gece gündüz özveri ile çalışan Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, gelen şikâyetleri kısa sürede gideriyor. Ekipler tarafından, tıkalı kanalizasyon hatlarından çıkarılan atıklar şaşırtıyor. Atıklardan dolayı iki günde bir aynı noktaya müdahale etmek zorunda kalan ekipler, vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyor.

 KÖTÜ KOKU VE TAŞMANIN SEBEBİ KATI ATIKLAR

Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Murat Gülmez, kanalizasyon şebeke hatlarına gelişi güzel atık atılmaması gerektiğine dikkat çekerek; suda erimeyen ve suyun akışını engelleyen maddelerin tıkanmalara neden olduğunu ve arıtma sistemine de zarar verdiğini belirtti. Özellikle tuvaletlere atılan atıkların sadece kanalizasyonu tıkamadığını araçlara ve atık su borularına da zarar verdiğini kaydeden Gülmez, Kanalizasyon kanallarında meydana gelen kokuların ve kanallarda meydana gelen taşmaların en büyük sebeplerinden birisinin de kanalizasyona atılmaması gereken katı atıklar olduğuna dikkat çekti.

KANALİZASYON ÇÖP DEĞİL

Kanalizasyon atıklarının içinde bulunmaması gereken bulaşık telleri, poşet, ıslak mendil, ped, bez parçaları, çocuk bezleri gibi atıklar nedeniyle kanalizasyon hatları ve pompalarda tıkanmalar yaşanıyor.

TIKANMALARIN ÖNÜNE GEÇEBİLİRİZ

Düzcelilere kanalizasyonun çöp olarak kullanmadığı takdirde tıkanmaların önüne geçebileceğini dair uyarılarda bulunan Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Murat Gülmez, “ Evlerimizde çöplerimizi ayırabiliriz. Şebekelerimizi tıkayacak atıkları atmamalıyız. Bunun için çocuklarımızı bilinçlendirmeli umumi tuvalet ve işyerlerinde de afişlerle uyarılar yapılmalı. Temiz Düzce için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” ifadelerinde bulundu.

 


Editör: T. Solmaz