Muncurlu park mağdurlarının zararını kim ödeyecek?

DüzceSonHaber

Muncurlu park mağdurlarının zararını kim ödeyecek?
13.07.2021 - 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
3

Düzce Belediyesi tarafından Muncurlu Park’ta tahliye çalışmaları başlatıldı. Ancak düğün sezonunda onlarca kişi tesislerde düğün rezervasyonu yaptırdı. Bu kişilerin mağduriyetinin kim tarafından giderileceği merak edilmeye başlandı.

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde bulunan Muncurlu C Tipi Mesire Alanı ihalesi sonucunda Düzce Belediyesi, 20 yıllığına Muncurlu Park mesire alanını kiraladı.

Düzce Belediyesi, Muncurlu bölgesindeki 149 dönümlük alanı kapsayan arazi içerisinde spor tesis alanları, VİP misafirlere yönelik tesis, serbest oyun alanları, gözlem kuleleri, 2 bin kişilik amfi, piknik alanları, zip-line hattı, otopark, lokanta ve düğün salonu ile bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek olan projeyi Düzcelilere kazandıracak.

Düzce Belediyesi proje kapsamında mevcut işletmeci Osman Yaman’ın Muncurlu Park’ı boşaltmasını istedi. Yaman ise 1 haftalık süre isteyerek tahliye işlemlerine başladı.

Ancak Düzce Belediyesi’nin boşaltılmasını istediği Muncurlu Park’a yaz sezonu için onlarca kişi düğün ve nişan törenleri için rezervasyon yaptırdı. Yaklaşık 65 kişinin Muncurlu Park’a rezervasyon yaptırdığı ve karşılığında da yüksek miktarda kaparo ödemesi yapıldığı öğrenildi.

Şimdi akıllarda düğün rezervasyonu yaptıran ancak yıkılacak olan Muncurlu Park mağdurlarının mağduriyetini kimin ortadan kaldıracağı sorusu var. Mağduriyeti Düzce Belediyesi mi? İşletmeci mi? Giderecek?


Editör: T. Solmaz