Sağlıkçılar vefa kampında stres attı

DüzceSonHaber

Sağlıkçılar vefa kampında stres attı
22.08.2021 - 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
4

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen Sağlıkçılara Vefa kampında, pandemi döneminde yoğun çalışma tepmosu içine giren sağlık çalışanları gönüllerince 2 gün geçirdiler. 


HEM EĞLENDİLER HEM EĞİTİM GÖRDÜLER


Düzce Belediyesinin düzenlediği Sağlıkçılara vefa kampında Türkiye'nin dört bir yanından gelen sağlıkçılar çadır kurma eğitimi alırken çocuklar da el yapımı kitap ayracı etkinliğine katıldı.


ORGANİZASYONLARIN DEVAMI GELECEK


Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü korona virüs pandemisi nedeniyle sağlık çalışanlarının zor bir dönem geçirdiğini hatırlatarak; "Biliyorsunuz son 2 yıldır küresel bir salgınla karşı karşıyayız. Hem ülkemiz hem sağlık çalışanları büyük bir çaba sarf ettiler. Yoğun bakım servislerinden aşılama işlemlerine kadar çok zorlu bir süreç geçirdiler. Yorgunluk içerisinde olduklarını biliyoruz. İlimizde bir organizasyon düzenleyerek sağlık çalışanlarımıza bir kamp planı hazırladık. Bu organizasyonumuzu aslına bir ay önce yapacaktık ancak orman yangınları ve sel felaketi nedeniyle erteledik. Bugün burada 250'ye yakın sağlık çalışanımız var. Türkiye'nin 81 iline davetiye gönderdik. Burada 3 günlük bir kamp planladık az önce bütün çadırları dolaştık. Sağlık çalışanlarımız gayet mutlular biz de onlar ile birlikte olmaktan gayet mutluyuz.Biz aslında 800 kişilik bir kamp düşünmüştük. Ülkemizde doğal afetler meydana geldi o yüzden kampımızı biraz daha daraltmak zorunda kaldık. Ama önümüzdeki süreçte bu organizasyonlarımızı artıracağız. Burası kamp yapmak için çok müsait bir yer. Düzce Belediyesi olarak sağlık çalışanlarımızın biraz daha motive olması için bu kampı düzenledik. Bundan sonra da bu kamplarımızın devamını getireceğiz" ifadelerini kullandı.


Editör: T. Solmaz