Başkan Özlü’den Olimpiyat Kavşağı açıklaması

DüzceSonHaber

Başkan Özlü’den Olimpiyat Kavşağı açıklaması
5.11.2021 - 22:26
Kaynak: Haber Merkezi
5

 

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Olimpiyat Kavşağı ile ilgili olarak açıklama yaptı. Özlü açıklamasında konuyu gündeme getiren basın kuruluşlarını ayar verici, eylem yapan kişileri ise kendini bilmez diye nitelendirdi.

 

İşte o açıklama;

 

Son günlerde bir grup yerel basında bir kavşak isimlendirilmesine ilişkin halkı kutuplaştırıcı, kışkırtıcı haberlerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

 

"Öncelikle Düzce’mize değer katan D-100 ve D-655 karayolu üzeri kavşak, refüj ve ferforje düzenleme çalışmalarımıza katkı sunma talebimize olumlu cevap veren iş insanları Sayın İbrahim Sancaklı ve Sayın Refik Kuruoğlu'na şehrimiz adına teşekkür ediyorum.

 

İki hayırsever değerli insanın bu davranışının tüm Düzceli iş insanlarınca örnek alınmasını temenni ediyorum.

 

Daha önce Kervan kavşağı bölgesindeki yonca kavşağın peyzaj düzenlemesini üstlenen Sayın Hamit Şerifoğlu'nun adı bu kavşağa verilerek "Hamit Şerifoğlu Köprülü Kavşağı" olarak değiştirildiğini hatırlatmak isterim.

 

"Düzce’de taş üstüne taş koyanları baltalamak" yerine onları onurlandırmak, teşvik etmek bizlerin görevi olmalıdır. 

 

Düzce’deki hiçbir değeri silip unutturmak gibi bir gayemiz olamaz. Kaldı ki millet bahçesinin arazisini bağışlayan Mine Hatun'un hayat hikâyesini tüm Düzcelilere duyurduğumuzu hatırlatmak isteriz.

 

Bazı yerel basın yayın kuruluşları tarafından kavşak isimlendirmesi ile ilgili şahsım hariç herkesin bilgisine başvurularak kutuplaştırıcı kışkırtıcı yayınlar yapılması, basın yayın ahlaki ile bağdaşmamaktadır.

 

Her konuda bizi arayabilen, bize rahatlıkla ulaşabilen basın yayın mensuplarımızın bizi hiç aramayıp, kendini bilmez bir takım kişilerin sosyal medya paylaşımlarını dahi haberleştirmesi iyi niyetle bağdaşmamaktadır.  Bu tutum, "basın üzerinden siyasete ayar çekme" alışkanlığının bir devamı olarak görülmektedir. Son günlerde hizmete aldığımız ve Düzceli kardeşlerimizden büyük takdir alan  “Millet Bahçesi” ve “Mutfak Sanatları Merkezi” gibi eserlerimizi gölgeleme gayreti olarak değerlendirilmektedir.

 

Söz konusu kavşağın peyzaj düzenlemesi ve bitkilendirilmesi Sancaklı ailesi tarafından hibe olarak yaptırılmıştır. Bu duyarlı ve şehrimize dokunan yardımdan dolayı Sancaklı ailesine teşekkür ediyoruz. Hayırsever birçok iş insanımız Düzce’mizin gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Diğer iş insanlarımızın da şehrin gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyorum.

 

“Düzce’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek çıktığımız bu yolda tüm Düzceliler hem projelerimizi hem de çalışmalarımızı takdirle karşılamaktadır. Hayırsever iş insanlarımızın yapmış olduğu destekten sonra isimlerinin yaşatılmasını her zaman ahlaki bulmuşumdur. Söz konusu kavşağa konulacak yazı içeriği konusundaki takdir ve tercih peyzaj düzenlemesini ve bitkilendirme çalışmasını yapan hayırsever Sancaklı ailesine aittir.

 

Aba altından sopa göstermeye çalışan bir kısım basın yayın kuruluşlarımız bilmelidir ki; şahsım ve Düzce Belediyesi her zaman Düzce’nin ve Düzcelinin yanındadır.


Editör: A. Gölge