Gazeteciler Cemiyeti'nden Başkan Özlü'ye ders gibi cevap

DüzceSonHaber

Gazeteciler Cemiyeti'nden Başkan Özlü'ye ders gibi cevap
8.11.2021 - 11:01
Kaynak: Haber Merkezi

Olimpiyat Kavşağı konusunda sadece kamuoyunun tepkilerini dile getiren yerel basın kuruluşlarını basın ahlakı dışında davranmakla suçlayan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ayrıca açıklamasında basın mensuplarını kamuoyu önünde hedef gösterdi. Düzce Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafında yapılan açıklamada ise Özlü'nün açıklamasına ders niteliğinde cevap verildi. 
Düzce Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarfından yapılan açıklama şu şekilde;

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Olimpiyat kavşağının adının değiştirilmesiyle ilgili kamuoyunda devam etmekte olan tartışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, yerel basın kuruluşlarına yönelik talihsiz ifadeler kullanmış ve “bazı basın kuruluşları” diyerek basın mensuplarını hedef göstermiştir.

Görevi yalnızca kamuoyunu aydınlatmak ve gazetecilik faaliyeti yapmaktan ibaret olan basın kuruluşlarına yönelik Başkan Özlü’nün “kutuplaştırıcı, kışkırtıcı yayınlar yapılması, basın yayın ahlaki ile bağdaşmamaktadır” İfadeleri bakanlık yapmış, bir belediye başkanına tek kelimeyle yakışmadığı gibi basını kamuoyu önünde hedef göstermesi de şehrül emin üslubuna hiç uymamaktadır. Bu ifadeler basın mensuplarını da derinden yaralamıştır.  Basına yönelik suçlayıcı, karalayıcı ve hakaret içerikli ifadeler kullanılmasını asla kabul etmiyoruz.

Basın,  ne iktidar partisinin, ne muhalefet partisinin ne de makam sahiplerinin emir eri değildir. Basın öncelikle görev yaptığı vilayet ve ülkesinin çıkarlarını korumakla yükümlü, birinci derece halka karşı sorumludur. 

Gerçekten memleketinin hafızasını korumak isteyen duyarlı Basın kuruluşları, Olimpiyat Kavşağı konusunda da yine başkan Özlü’nün tabir ettiği gibi KIŞKIRTICI çevrelerin değil Düzcelilerin istek ve taleplerini gündeme getirmiştir. Toplumu bilgilendirmek ve aydınlatmak amacıyla görev yapan basın kuruluşlarına “halkı kutuplaştırmak, kışkırtmak” şeklinde yöneltilen suçlamayı, talihsiz ve maksadını aşan ifadeler olarak değerlendiriyoruz.

Basın, demokratik toplumların vazgeçilmez bir unsurudur.

Basın özgürlüğü, Anayasamız’la güvence altına alınmıştır. 

Demokrasiyi içine sindirmiş siyasetçilerin ve toplumu yönetenlerin, sert ve kırıcı olsa dahi, eleştiriler karşısında hoşgörülü olmaları gerekir.

Düzce Belediye Başkanı şunu iyi bilmelidir ki, basın kuruluşları kimsenin emrinde ya da güdümünde değildir.

Hoşuna gitmeyen haber yapan basın kuruluşlarını “aba altından sopa göstermekle” itham etmeyi, acizliğin ve basiretsizliğin bir sonucu olarak değerlendiriyoruz.

Basın kuruluşlarına ayar vermeye yeltenmek, hizaya getirmeye kalkışmak kimsenin haddi değildir.

Olimpiyat Kavşağı’nın adının değiştirilerek, Sancaklı kavşağı yapılması Düzce’nin tarihine, geçmişine ve değerlerine ihanettir.

Belediye Başkanı’nı basını suçlamak yerine yanlıştan dönmeye, Düzce’nin tarihine ve değerlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Netekim biz Düzceli Gazeteciler olarak Sancaklı Ailesinin isminin verilmesine karşı değiliz. Düzce’ye hizmet etmiş Sancaklı ailesi ve diğer değerli insanların isimleri Düzce’nin hafızasında yer etmiş bir kavşak yerine yeni yapılmakta olan çok daha güzel kavşaklara verilebilir. Bunun içinde kavşak, cadde, mahalle ve sokaklara isim verilmesi yöntemini en iyi seçilmişler bilir. 


 


Editör: A. Gölge