Depremde yıkılmıştı sorun çözüldü yeniden yükselecek

DüzceSonHaber

Depremde yıkılmıştı sorun çözüldü yeniden yükselecek
10.11.2021 - 17:00
Güncelleme 10.11.2021 - 17:07
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehrin kronikleşen sorunlarını çözmeye devam ediyor.  Başkan Özlü, 20 yıldır kent merkezinde atıl vaziyette olan ve görüntü oluşturan eski Basmacılar Çarşısı’nın yeniden inşa edilmesini sağladı.

Düzce Belediyesi, eski Basmacılar Çarşısı’nın hak sahipleri ile yaptığı bir yılı aşkın süren müzakereler sonucunda şehir merkezindeki kötü görüntü kaldırılıyor. 1999 Düzce Depreminde yıkılan ve Basmacılar Çarşısı olarak bilinen yapı, hak sahiplerinin çok olmasından dolayı bir türlü çözüme kavuşturulamamıştı.  Düzceliler tarafından da zaman zaman dile getirilen ve şikayet konusu olan yapının yeniden Düzce’ye kazandırılması için elini taşın altına koyan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, hak sahipleri ile tek tek görüşerek soruna köklü çözüm üretti. Görüşmelerin ardından Basmacılar Çarşısı’nın yapımına başlandı.

20 YIL SONRA BASMACILAR ÇARŞISI YAPILIYOR

 

Basmacılar Çarşısı’nın yeniden inşa edilmesi için işe başlama törenine katılan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, belediye olarak mülk sahipleri ile müzakereler yaptıklarını kaydederek, “ 20 yıldır çözülemeyen sorunları çözmeye devam ediyoruz. İlimizin kronikleşmiş ne kadar sorunu varsa hepsini çözmeye kararlıyız. Bina yıkılmadan önce esnaflarımız hangi kat ve cephede ise yine aynı yerde olacak. Bu sorunun çözümünde katkı sağlayan hak sahiplerine teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

BELTAŞ MALİYETİNE YAPACAK

 

Basmacılar Çarşısı’nın binasının yapımını üstlenen Düzce Belediyesi iştirak şirketi Beltaş, zemin artı 4 kat üzerine yapılacak olan binayı maliyetine yapacağını açıklayan Başkan Özlü, inşaatın kısa süre içinde tamamlanacağını söyledi.

HAK SAHİBİNDEN ÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR

 

Basmacılar Çarşısı’nda hak sahibi olan eczacı Ebru Uzun ise Başkan Özlü’ye teşekkür ederek, “ 22 yıldır her gün gördüğüm bu kötü görüntüye çözüm bulduğunuz için teşekkür ederim” dedi.


Editör: A. Gölge