Başkan Özlü Kafkas kökenli vatandaşların gönlünü aldı

DüzceSonHaber

Başkan Özlü Kafkas kökenli vatandaşların gönlünü aldı
8.12.2021 - 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
3

Bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada Kafkas kökenli vatandaşları "Kaçtı ve "Sığındı" gibi kelimeler kullanarak anlatan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek Kafkas kökenli vatandaşların gönlünü aldı. Özlü kendisini ziyaret eden Abhaz Dernekleri Federasyonu, Kafkas Dernekleri Federasyonu ve ADİGE Kültür Derneği Başkanlarını ağırlayarak özür diledi. 

Düzce Belediyesi'nden yapılan açıklamada Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün özel bir Tv kanalında yaptığı konuşmada,  Kafkas ve Balkan kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılma döneminde yurtlarını terk etmek zorunda kalmalarını " kaçtı" ve " sığındı" gibi sözlerle anlatması,  yanlış anlaşılmaya mahal verdiğinden aşağıdaki açıklamayı yapmak ihtiyacı doğmuştur" denildi. 

Açıklamada ayrıca "ABHAZ Dernekleri Federasyonu ( ABHAZFED) Başkanı Murat Gümüş ile  Kafkas Dernekleri Federasyonu  (KAFFED) Başkanı Prof. Dr. Ümit Dinçer'in yaptığı istişareler sonucunda,  Düzce ABHAZ Kültür Derneği Başkanı İlhan Kıymet, Düzce ADİGE Kültür Derneği Başkanı Murat Seyok'un da katıldığı toplantıda  Başkan Faruk Özlü ile bir araya gelmelerinin ve konu üzerine görüşmelerinin ardından Başkan Özlü şu açıklamayı yapmıştır:
"Bir TV kanalında yaptığım konuşmada Düzce’de yaşayan hemşehrilerimizin büyük bir kısmının Osmanlı'nın son dönemlerinde ve Cumhuriyetimizin ilk yıllarında göç yoluyla geldiklerini vurgulamak istedim. 
Konuşmam esnasında hassasiyet oluşturan kaçma vurgusunu esasen "zorla göç ettirme, zulüm görme ve sürgün edilme" şeklindeki gerçeğin halkımıza anlatılması adına kullandım. 
Hassasiyet oluşturan kelimeyi bu manada kullandığımın bilinmesini ve kamuoyunun bir kısmındaki anlaşılma seklini düzeltmek isterim. Başka anlamlar yüklenmemesini, hassasiyetle istirham ediyorum. Duzce kardeşliğin ve hoşgörünün örnek şehridir. Bunu Duzcemizin zenginliği olarak görüyoruz. Düzce’de yaşayan her bir insan, kökeni ve mezhebi ne olursa benim kardeşimdir"
Başkan Faruk Özlü'nün açıklamaları sonrasında,  Abhaz ve Kafkas Kültür Dernekleri, " Sayın Başkan Faruk Özlü'nün göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Diasporamız adına kendisine teşekkür ediyoruz" şeklinde açıklamada bulundular.
 


Editör: A. Gölge