İçme suyu altyapı projesi tamamlandı

DüzceSonHaber

İçme suyu altyapı projesi tamamlandı
9.02.2022 - 15:00
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce’nin su sorununu kökünden çözmek, eski tip su borularını değiştirmek için başlatılan girişimlerin sonucunda proje ihale aşamasına geldi. Yaklaşık 650 Milyon Liralık proje ile Düzce’nin tüm içme suyu hatları değişecek.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, zaman zaman arıza yapan içme suyu hatlarını değiştirmek için kolları sıvadı. Göreve geldiği ilk günden bu yana eskiyen su hatlarının değiştirilmesi için çalışma yürüten Başkan Özlü ve Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, projenin sonuna yaklaştı. Asbestli boruların değişmesi için yürütülen proje ile ilgili sunumu dinleyen Başkan Özlü, Proje kapsamında İller Bankası Yatırım Değerlendirme Daire Başkanlığı'ndan bütçe konusunda olumlu ön görüşler alındığını ve ihale sonucunda yapım çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

SON TEKNOLOJİ KULLANILACAK

Yaklaşık 650 milyon liralık dev projenin çalışmalarını yürüten Arısu Mühendislik Şirketi ortaklarından Çağatay Beyaz ile görüşen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Düzce’mizin kronikleşmiş sorunlarından biri olan içme suyu hatlarının tamamının değiştirilmesi için süreç devam ediyor. Bununla ilgili Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz geniş kapsamlı bir çalışma yaptı ve biz de bu yatırımın sonuçlanması için çalışıyoruz. Su hatlarının projesi İller Bankasından olumlu görüş aldı ve artık ihaleyi bekliyoruz. İhalenin ardından asbestli borulara veda edeceğiz. Son teknoloji ile üretilen uzun yıllar sorun çıkarmayacak hatlarla Düzcelilerimizin mağdur olmasını engelleyeceğiz” ifadelerinde bulundu.


Editör: A. Gölge