CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın Düzce Şehir Mezarlığı’nda ki ağaç kesimi ve mezar tahribatıyla ilgili konuyu TBMM’ye taşımasının ardından Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, mezarlık projesi konusunda kendilerine güvenilmesi gerektiğini ve mezarlığı adeta cennet bahçesine çevireceklerini söyledi.
Başkan Özlü konuyla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada “
Halen yürütmekte olduğumuz "Düzce Mezarlıklar Projemiz" kapsamında;
1-) Toplam 58 mezarlığımızın ağaçlarını budayıp, yaşı geçmiş, ķökü çürümüş olanları temizleyip, pırıl pırıl yaparak güzelleştiriyoruz. Bu işleme şehir mezarlığından başladık. Bitirdiğimizde çok beğeneceksiniz.
2-) Ses sistemi kuruyoruz. Tüm mezarlıklarda her hafta Cuma vakti Kuran-ı Kerim okunacak. Şehir Mezarlığı’nda bu sistemi kurduk. Her Cuma vakti Ķur'an-ı Kerim okunuyor.
3-) Işık ve aydınlatma sistemi kuruyoruz. Gece mezarlıklarımız aydınlık olacak.
4-) Mezarlık Bilgi Sistemi kuruyoruz. Bugüne kadar toplam 20 bin kayıtlı mezarı bu sisteme girdik. Ebeveynlerinizin mezarının nerede olduğunu cep telefonunuzdan göreceksiniz. Mezarlık girişinde bir kioks olacak. Size aradığınız mezar yerini tarif edecek.
Projemiz bittiğinde mezarlıklarımız cennet bahçesi gibi güzel olacak. Bize güvenin.”
Editör:
A. Gölge
Yorum Yap