Yeşiltepe Mahallesi sakinleri otobüslerde eziyeti yaşıyor

DüzceSonHaber

18.02.2022 - 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
8

Whatsapp hattımıza gelen ihbarda fotoğraf ve görüntü paylaşan vatandaşlar otobüslerde eziyet çektiklerini, balık istifi gibi yolculuk ettiklerini söylediler.

Düzce Ulaşım Sistemi diğer şehirlere örnek gösterilirken, Yeşiltepe Mahallesi sakinleri otobüslerden şikayetçi. Balık istifi gibi yolculuk eden mahalle halkı duruma isyan ederken, çektikleri eziyetin görüntü ve fotoğraflarını whatsapp ihbar hattımıza gönderdiler.

Vatandaşlar yaptıkları açıklamada “Düzce Ulaşım A.Ş. 'ye ait 40 nolu Yeşiltepe Hattı  14.30 saatlerinde merkezden Yeşiltepe'ye gitmekte olan bu araçta birçok yolcu binen yaşlılara yer verirken ayakta kadınlı erkekli birbirleriyle dip dibe yolculuk yaptık. Ben kronik diyabet(şeker) hastasıyım ve oturan yolcular haricinde 11 kişi ayaktaydı. Merdivende oturan dahi vardı. Şoför  yer olmadığını gördüğü halde yolcu almaya devam etti. Hamile olan bir kadın ise yolculuk boyunca ayakta bir oraya bir buraya sallanarak gitti. Ben ise araç ani fren yapınca düştüm. Yolcular tuttu. Bir yolcu inecekken 5 -6 yolcu bu sağanak yağmurun altında yolcu inene kadar otobüsten inmek zorunda kalıyor. Maske zorunluluğu olduğundan bu kalabalıkta zaten kimse maskesini açamıyor korkudan. Fakat  nefesi zor alıyorken üstüne içerisi havasız olup hava çok soğuk olduğundan cam bile açamadı yolcular. Ben ve diğer yolcular zorunda kalmasak zaten binmeyiz. Ben bu kadar kalabalığın arasında covid-19 'a  veya başka bir bulaşıcı hastalığa / enfeksiyona yakalansam bundan kim sorumlu olacak ? Ulaşım A.Ş. mi ?Kim bu sorumluluğu kabul edebilecek?  Her seferinde şikayet etmekten biz halk olarak yorulduk ve bıktık. Onlar bıkmadı. Gerekli cezai işlem uygulaması yapıldığını söylüyorlarken başka bir yerden kulağımıza gelen duyumlara göre sadece sözlü uyarı yapılıyormuş. Nerede Covid-19 tedbir kapsamları ? Nerede bu Düzce'nin Ulaşım Denetimleri? Sadece ben değil hiçbir insan buna mecbur değil. Benim ve başka insanların hayatları tehlike konusu bu. Her defasında kulak ardı ediliyoruz” dediler.


Editör: A. Gölge
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz