Dereye düşen av köpeği iki günlük çalışmayla kurtarıldı

DüzceSonHaber

21.02.2022 - 15:30
Kaynak: Haber Merkezi

Kaynaşlı’da av yapmak için ormanlık alan giden Hasbi Yıldırım’ın av köpeği Aliş, dere içerisine düştü. Kar nedeniyle bölgeye araçlarıyla ulaşamayan itfaiye ekipleri Aliş’i iki günlük çalışma sonrası kurtardılar.

Olay 19 Şubat Cumartesi günü Kaynaşlı ilçesi Çatalçam Köyü’nde meydana geldi. Köpeği Aliş ile  ava çıkan Hasbi Yıldırım’ın köpeği sarp yamaçtan kayarak debisi yükselen Çatalçam Deresi’ne düştü ve sürüklenerek bir kayanın üzerine çıktı. Hasbi Yıldırım, köpeğinin dere içerisinde çıkamayacağını anlayınca durumu Düzce İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri kar nedeniyle yaya yürüyerek köpeğin bulunduğu yeri tespit ettiler. 20 Şubat Pazar günü ekipmanlarıyla bölgeye tekrar giden itfaiye ekipleri kaya üzerinde bekleyen köpeği kurtardılar.

İtfaiye çavuşu Hüseyin Demircan kurtarma çalışmaları hakkında bilgiler vererek “İkinci gün yeniden vaka mahalline giderek kurtarma operasyonunu başlattık. Halatlar yardımı ile yaklaşık 40 metre aşağıya indik.  Dereye iniş ve tırmanışımız 4 saat sürdü.   Köpeği kurtarmak için dere içerisine köprü kurduk. Hayvana sağ salim ulaşarak bulunduğu yerden kurtarmanın mutluluğu bütün yorgunluğumuzu aldı" dedi.

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜNE GELEREK TEŞEKKÜR ETTİ

Kurtarılan av köpeğinin sahibi Hüseyin Yıldırım, köpeği "Aliş" ile birlikte Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü merkez binasına gelerek itfaiye personellerine teşekkür etti. Köpeği sağ salim teslim aldığını, itfaiye erlerinin cansiperhane bir şekilde göre yaptığını dile getiren Yıldırım; "Düzce itfaiyesine çok teşekkür ediyorum. Kendileri bu işte gerçekten profesyonel, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

 

  


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz