Zabıtadan ruhsatsız iş yerlerine geçit yok

DüzceSonHaber

Zabıtadan ruhsatsız iş yerlerine geçit yok
16.03.2022 - 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
1

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) gelen güzellik merkezi şikâyetini değerlendirdi. Yapılan denetim sonunda ruhsatı bulunmayan işletmelere tutanak tutuldu.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlık ve güvenliği için denetimlerine devam ediyor. Bir yandan market ve işletmelere yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren ekipler bir yandan da şikâyetleri değerlendirmeye devam ediyor.  CİMER’e gelen şikâyeti değerlendirerek iki güzellik salonuna denetim yapan zabıta ekipleri, 1219 sayılı Tababet Ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına dair kanun gereği hekim gözetimi olmadan yapılan her türlü tıbbı müdahale ile ilgili kontroller ile işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığından işyerlerine tutanak tutarak tanzim etti. 

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de güzellik salonlarında kullanılan cihazları denetlerken yapılan doktor kontrolünde yapılması gereken bazı işlemlerin salonda gerçekleştirildiği tespit edildi. Lazer ve iğneli işlemlerin yapılmasının yasak olduğunu belirten sağlık ekipleri, cihazları fotoğraflayarak hazırladıkları tutanakları savcılığa gönderdi.


Editör: D. Son Haber