Çeyizleri BELMEK’te yaptılar

DüzceSonHaber

Çeyizleri BELMEK’te yaptılar
13.05.2022 - 11:13
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) Ev Tekstili Ürünleri kursuna katılan kadınlar çocuklarının çeyizlerinin yanı sıra satış yaparak aile bütçesine katkı sağladıklarını belirterek Düzce Belediyesine teşekkür etti.

Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın uzun zamandır devam eden eğitimlerinden biri olan Ev Tekstili Ürünlerine katılan kadınlar aile bütçelerine katkı sağlıyor. Kadınların meslek edinmesi ve becerilerini geliştirmesi ya da becerilerini keşfetmesi için yılın her günü eğitimlerine devam eden BELMEK, özellikle kadınların ekonomik kazanç sağlamasına da olanak sağlıyor. BELMEK kurslarından biri olan Ev Tekstili Ürünleri kursuna katılan ev hanımları da kurstan çok memnun olduklarını her fırsatta ifade ediyor.

ÇEYİZLERİNİ HAZIRLADI

15 yıldır Ev Tekstili Ürünleri eğitmenliği yapan Hatice Koç, “ Masa, yatak örtüleri, nevresimler, mutfak takımları üretiyoruz. Haftanın 5 günü yaz-kış kursumuz açık. Genelde ev hanımları kursumuza katılıyor” ifadelerinde bulundu. Kursa 6 yıldır devam ederek çocuklarının çeyizlerini hazırladığını kaydeden kursiyer Nuriye Duman, “ Oğlumun ve kızımın çeyizlerini hazırladım. Şimdi de dışarıya çalışıyorum. Yaptığımız fazla el işlerini satarak aile bütçesine katkı sağlıyorum. Şu anda yün işi kırlent yapıyorum. Salon, bohça takımları oluyor ve bunları da 1-2 ayda çıkartabiliyoruz. Belediyemiz sağ olsun, hem hocamızdan hem de kursumuzdan çok memnunuz” diye konuştu.

YURTDIŞINDA EL İŞİ YOK

Düzce’ye uzun yıllar önce Mısır’dan gelen kursiyer İman Acaroğlu, Mısır’da çeyiz ve ev tekstillerinin olmadığını, hazır olarak alındığını ifade ederek, “Mısırlıyım, Düzce’ye evlendim. Kursu geldikten sonra çevrem oldu. Arkadaşlar edindim. Hocam sayesinde öğrendim. Mısır’da çeyiz diye bir şey yok. Burada her şeyi öğrendim. Bazen dışarı da satıyorum bana gelir oluyor” şeklinde konuştu. Annesinin kendisinin çeyizlerini hazırladığını belirten Dilara Konca da kursun ücretsiz olmasından dolayı memnun olduklarını kaydetti.


Editör: D. Son Haber