Dilenci operasyonunda küçük kız kendisinin nasıl dilendirildiğini anlattı

DüzceSonHaber

2.06.2022 - 16:09
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ve Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinde dilenen dilencilere yönelik operasyon yaptı. Yapılan operasyonda yakalanan ve ailesinin dilendirdiği tespit edilen küçük kız kendisine nasıl dilendiricilik yaptırıldığını tek tek anlattı.

Düzce’ye çevre illerden gelen dilenciler şehir merkezinde dilenerek dini ve manevi duyguları sömürmeye devam ediyorlar. Bu çerçevede ihbarları değerlendiren Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ve Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinde dilenerek elde ettikleri gelirleri Aziziye Mahallesi’nde bulunan kapalı pazaryerinde bölüşen dilencilere operasyon düzenlendiler.

Operasyonda 7’den 70’e kadar dilenen ve dilencilik işini aile boyu yapan 10 kişi yakalandı. Yakalanan kişilere kabahatler kanunu gereği para cezası uygulanırken dilenciler içerisinde bulunan 5 yaşında ki Z.B isimli küçük kız nasıl dilendiriciliğe alıştırıldığını anlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli psikolog küçük kıza “Nasıl dilenmeye alıştırıldınız? Annen mi öğretti’ diye sordu.

Küçük kız ise “Hayır benim ninem öğretti. Biz bu işi bilmiyorduk. Biz temizlik yapmayı biliyorduk. Benin ninem Düzce’ye çağırdı. Onun yanına geldik. Biz Adapazarı’ndaydık. Adapazarı’ndan Düzce’ye geldik. Bizim cebimiz olmadığı için paraları ablamıza veriyoruz” dedi.

Yakalanan şahıslar işlemlerinin ardından zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından il dışına gönderildiler.

 


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz