İtfaiye selle mücadelede takdiri hak etti

DüzceSonHaber

İtfaiye selle mücadelede takdiri hak etti
2.07.2022 - 13:25
Kaynak: Haber Merkezi


Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Haziran ayının son haftasından itibaren yoğun yağışların etkisi altında kalan kette meydana gelen sel ve taşkınlar nedeniyle 174 vakaya müdahale etti. Müdürlük, insan yaşamının yanı sıra selden etkilenen diğer canlılara da dokunmayı ihmal etmedi.

Düzce Belediyesi, yoğun yağışların yaşandığı hafta başından itibaren tüm birimleri ile sahada yer alarak, kent genelinde yaşanabilecek olumsuzlukların da önüne geçti. Bu kapsamda İtfaiye Müdürlüğü de, 3 gün boyunca 80 personel, 15 motomop, 17 araç ve 1 bot ile selle mücadele çalışmalarına destek verdi.

174 VAKAYA MÜDAHALE EDİLDİ
Müdürlük, Beyaz masa üzerinden kendilerine ulaşan 211 talepten, arama kurtarma, su baskını ve su tahliyesi şeklinde cereyan eden 131’ine müdahale ederken, diğer talepleri ise ilgili birimlere yönlendirerek, çalışmalarının hızlı şekilde sürdürülmesine yardımcı oldu. Müdürlüğe bağlı ekipler ayrıca, 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden kendilerine ulaştırılan 43 vakaya da anında müdahale etti.

TANKERLERLE 800 TON SU ULAŞTIRILDI
Selle mücadelenin yanı sıra Beyköy’de bulunan ana isale hattının bulunduğu bölgenin çökmesi ve kente su verilememesinin ardından harekete geçen İtfaiye Müdürlüğü, öncelikli olarak resmi kurumlar olmak üzere camiler, öğrenci yurtları, Kur’an kursları ve STK’lara tankerler yardımıyla 800 ton su ulaştırdı.

SU TAHLİYELERİ – ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI
Ekipler, bir yandan Metek TOKİ konutları, Beyciler ve Yahyalar Mahallelerinde su taşkınlarından kaynaklı vakalara müdahale ederek su tahliyelerini sağlarken, diğer yandan ise yağışların ilk gününde Kaynaşlı’ya bağlı Üçköprü Köyünde sel sularına kapılan kepçe operatörünün bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmalarına 5 dalgıçla destek verdi.

MAHSUR KALAN HAYVANLAR KURTARILDI
İnsan yaşamının yanı sıra selden etkilenen diğer canlıların da kurtarılması noktasında da hassasiyeti elden bırakmayan müdürlük, Üçyol ve Fevziye köylerinde selden ötürü meralarda mahsur kalan hayvanlara yönelik kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Ekipler, yaptıkları kurtarma çalışmalarında 13 manda ve 33 büyükbaş hayvan güvenli alanlara tahliye edilerek beslenmeleri sağlandı.

Gelen ihbar ve taleplerin halledilmesinin yanı sıra rutin işlerin takibini de sürdüren İtfaiye Müdürlüğü, Beyköy’de bulunan ana isale hattında meydana gelen çökmeden ötürü Su-Kanalizasyon, Fen İşleri ve Destek Hizmetleri Müdürlükleri tarafından yürütülen yeni hat çalışmalarına da destek verdi.

 


Editör: D. Son Haber