Tarım İl Müdürlüğü acil koduyla uyardı

DüzceSonHaber

Tarım İl Müdürlüğü acil koduyla uyardı
19.07.2022 - 23:48
Kaynak: Haber Merkezi

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından muhtarlıklar ve ziraat odalarına gönderilen yazıda acil koduyla yeni zararlı Çayır Tırtılına karşı dikkatli olunması, zararlının bitkilere yüksek oranda zarar verdiği bildirildi.

Düzce’de bitkilere zarar veren Amerikan Beyaz Kelebeği ile kestane ağaçlarına zarar veren ve katil arı olarak biline Gal arısı zararlısının ardından tali olarak bahçelerde dolaşan ancak son dönemde ana zararlı konumuna geçen çayır tırtılının da üreticilerin korkulu rüyası haline geleceği tahmin ediliyor.

Bu kapsamda Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çayır Tırtılı olarak bilinen Loxostege Sticticalis isimli zararlıya karşı dikkatli olunması istendi.

Vatandaşların uyarılması için acil koduyla Düzce Ziraat Odası ve ilçe ziraat odaları başta olmak üzere köy, mahalle muhtarlıklarına gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi;

“Meydana gelen iklim değişiklikleri nedeniyle ülke genelinde bitkisel üretimde yeni hastalık ve zararlıların ortaya çıktığı tali zararlı konumundaki zararların ise ana zararlı durumuna geçerek yüksek oranda zarar meydana getirdiği görülmektedir. Son zamanlarda özellikle Trakya ve Marmara Bölgesi'nde başta ayçiçeği bitkisinde görülen ve yüzde 100'e varan yüksek oranda zarar yapan çayır tırtılı zararlısının bölgemizde de yem bitkilerinde, Yonca, şeker pancarı ve sebzelerde zarar yapma ihtimali yüksek olup üreticilerimizin bu konuda uyarılması gerekmektedir. Konunun önemine binaen üreticilerimizin tarla, bağ ve bahçelerinin kontrollerini yapmaları olası zarar durumunda il ve ilçe müdürlüklerine ulaşarak zararların teşhislerinin yapılması, acil olarak ilaçlı mücadeleleri gerçekleştirmeleri önem arz etmektedir.”


Editör: D. Son Haber