Dünya Düzce günleri start aldı

DüzceSonHaber

Dünya Düzce günleri start aldı
1.08.2022 - 11:45
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale getirilmesi planlanan Dünya Düzce Günleri’nin ilki Konuralp Gazi’nin türbesinde okunan dualarla başladı. Belediye Başkanı Faruk Özlü, tüm Dünya’daki Düzcelileri bu etkinliğe ortak etmek istediklerini söyledi.

Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan programla 81 Dünya Düzce Günleri kapsamında her yıl 8’nci ayın 1’inde etkinlikler düzenlenerek Düzce Günlerinin geleneksel hale getirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda ilk etkinlikler Konuralp Gazi türbesinde okunan dualarla başladı.

Düzce Valisi Cevdet Atay ise Dünya Düzce Günlerinin hayırlı olmasını dileyerek “Ağustos ayının 1’i bundan sonra Ağustos ayının ilk günü Dünya Düzce günü olarak başlayacak. Sadece Düzcelileri değil tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Burada çok güzel bir tarih var. Muhteşem doğası var. Türkiye’nin en büyük şehirlerinin tam ortasında. Ulaşım çok kolay. Biz Düzce Belediye Başkanımızın nasıl gayret gösterdiğini çok iyi biliyoruz. Burada çok güzel bir proje başladı. İnşallah hayırlı olur” dedi.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, etkinlikler kapsamında yaptığı konuşmada “Biz düşündük Düzce’nin plakası 81 her yılın 8’nci ayın 1’nde 8 gün sürecek etkinlikler yapmayı planladık. Bize eleştiriler geldi. Düzce’de hiç etkinlik olmuyor dediler. Yaklaşık 2 yıl pandeminin tesiri ile zaman zaman sokaklara çıkamadığımız günler oldu. Böyle bir etkinlik yapmaya imkan yoktu. Pandeminin geçmesinin ardından böyle bir etkinlik planladık.  Bu etkinliği Düzce’nin fatihi Düzce’yi fetheden ve biz torunlarına bırakan Konuralp Gazi türbesinde başlattık. Konuralp Gazi Düzce için çok önemli bir komutandır. İstanbul için Fatih Sultan Mehmet neyse Düzce için Konuralp gazi odur. Bu toprakları 1323 yılında fetheden ve biz torunlarına bırakan komutanımızı rahmetle anıyoruz” dedi.

Özlü, etkinlikleri düşük bütçelerle yaptıklarını belirterek “Bu program kapsamında akşamları konserler olacak. Bugüne kadar Düzce’de kurulan sahnelerin en büyüğü kuruldu. Bunları çok kısıtlı bütçelerle yapıyoruz. Program bittiğinde nasıl bütçeler kullandığımızı paylaşacağız. Ancak oldukça düşük bütçeler kullandık. Gençlerin sevdiği sanatçılar gelecek. Stantlar açıldı. 8 gün süreyle devam edecek. Sadece Düzceliler değil Dünya’nın her yerinde Düzceli var. Biz Düzce’yi merkez kabul eden ama Dünya’daki bütün Düzcelilere mesaj vermek isteyen bir festival bir şenlik düzenlemek istedik. Bu yüzden başına Dünya koyduk. Dünya’nın neresinde olursa olsun her bir ülkede yaşayan Düzceli kim varsa bir festival olmasını arzu ettik. Her yıl 8’nci ayın 1’inde başlamasını hedefliyoruz. İnşallah Düzceliler Düzce’ye gelecek olan sanatçıları beğenecekler. Bu akşam Fatma Turgut hanımefendi var” ifadelerini kullandı.

Konuralp’in kendileri ve Düzce için önemine dikkat çeken Özlü “Konuralp bizim için çok önemli. Konuralp’i planlıyoruz. Burası turizm destinasyon merkezi olacak. Aşağıda bir müze ve otopark planlıyoruz. Dışardan Düzce’ye gelecek olanlar otobüsleri ve araçları için park yeri olacak. Müzeyi gezecek. Atlı kapıdan geçip antik tiyatroyu gezecek. Türkiye’nin en hızlı kazıları biz yürütüyoruz. Burada 70 personel çalışıyor. Müze müdürümüz kaç eleman ne istiyorsa biz Düzce Belediyesi olarak karşılamaya hazırız” şeklinde konuştu.

İlk gün açılış etkinliklerine Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, İl Jandarma Komutanı Albay Naci Akkaş, daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları, belediye personelleri katıldı.


Editör: D. Son Haber