Muncurlu park konusunda belediye bilgilendirme yaptı

DüzceSonHaber

Muncurlu park konusunda belediye bilgilendirme yaptı
15.07.2021 - 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
1

Düzce Belediyesi’nin Orman İşletme Müdürlüğü’nden kiraladığı Muncurlu parkta düğün rezervasyonu yaptıranların mağduriyetinin giderilmesi ile ilgili olarak kafalarda soru işareti oluşurken, Düzce Belediyesi’nden konuyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Düzce Belediyesi’nden alınan bilgilere göre

Muncurlu Gölet Park, Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait olan ve işletme hakkı Muncurlu köy tüzel kişiliğindeydi. 15 Temmuz 2020 tarihinde sona ermiş sözleşmesi sözleşmenin sona ermesi ile köy tüzel kişiliği kira süresini uzatmadı. Kira süresinin uzatılmamasının ardından alan orman işletme müdürlüğüne geçince, açık arttırma usulü ile kiraya çıkarttı. Düzce Belediyesi açık arttırmayla kiralama hakkını elde edince işletmeci Osman Yaman düğün rezervasyonu olduğunu ve bir süre müsaade edilmesini istedi. Ancak Düzce Belediyesi bu süreç içerisinde kira ödemeye devam ettiği için kira bedelinin bir kısmını işletmeci Osman Yaman’ın yatırması gerektiğini bildirdi. Osman Yaman Düzce Orman İşletme Müdürlüğü’ne makbuz karşılığında 30 bin lira ödeme yaptı.

Ancak Yaman’ın bu süreç içerisinde 2021 yaz sezonu için yeni rezervasyon almaması istendi. Buna rağmen işletmeci Osman Yaman düğün rezervasyonu almaya devam ettiği için düğün sahiplerini mağdur, Düzce Belediyesi’ni ise hedef ve sorumlu gösterdi. Yaman’a 19 Temmuz 2021 tarihine kadar alanı boşaltması için süre verilirken, düğün rezervasyonu yaptıranların ise mağduriyetinin işletmeci Osman Yaman tarafından giderilmesi gerekiyor.  


Editör: T. Solmaz