KOVİD-22

  • 25.08.2021 14:41

Halk arasında konuşulan çok güzel bir söz var.

 Zengin olunca Covid-19 bulaş oldu. Fakir olunca Korona kaptı.

Fakirin gayri meşru çocuğu olursa p..ç

Zenginin olursa yasak aşkın meyvesi olur

Fakir, kız peşinde koşarsa sapık

Zengin koşarsa playboy olur

Fakir toplanırsa çete

Zengin toplanırsa toplantı olur

Fakir çalarsa hırsızlık

Zengin çalarsa yolsuzluk olur

Kavramların bile cepteki paraya göre değiştiği bir Dünya'da adalet arıyoruz .
(Can Yücel)
Bu hesap galiba doğru. Dünya artık küçük.  Dünya’da zengin fakir aşılanmadığı sürece pandemi devam eder. Aşıya erişim kolay olmalı. Bunu gelişmiş ülkeler finanse etmeli. Herkes her tarafa gidiyor. İş için Zimbabve’ye giden birisi orada olan bir virüsü Türkiye’ye getirip yüzbinlerce insana yayabilir. Yeni Zellanda hükümeti aylar sonra 1 kişide görünen Covid virüsü nedeniyle ülkede tam kapamaya gitti. Veya Afrika’dan göç eden bir insan İtalya’ya bir virüs taşıyabilir. Buradan tüm İtalya’ya ve Dünya’ya bu virüs yayılabilir.

İngiliz İmmünolog Profesör Reddy, ‘Kovid-22' olarak adlandırdığı yeni bir varyantın ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğu ifade etti. Profesör Reddy, Kovid-22'nin Delta'dan daha ölümcül olabileceği söyledi.

DSÖ'nün 'endişe verici' olarak nitelendirdiği koronavirüsün Delta varyantıyla ilgili açıklama yapan İngiliz İmmünolog Profesör Doktor Sai Reddy, 'Kovid-22' olarak adlandırdığı yeni bir varyantın daha ölümcül olabileceği konusunda uyardı. Daha güçlü bir varyantın ortaya çıkmasının 'kaçınılmaz' olduğunu iddia eden Reddy, "Ortaya çıkarsa mümkün olduğunca erken tespit etmeli ve aşıları hızla yeni varyantı kapsayacak şekilde uyarlamalıyız" dedi. Varyantların birleşmesiyle bir 'süper varyant'ın ortaya çıkabileceği konusunda uyarılar yapılmıştı.

Bir de aşı karşıtları var. Bir de aşı ve PCR testi zorunlu olmamalı diyen bir başka grup var. Aşı karşıtlarını anlayabiliyorum. Bazen de hak verdiğimde oldu. Fakat iki aşısını olan birisi olarak PCR testinde bir madde varmış o madde ile insana bir şeyler transfer edilebiliyormuş. Abdurrahman Dilipak bu konuda güzel ayrıntılı bir paylaşım yapmış.

Hadi oda haklı.

Aşı isteyen haklı.  Aşıyı savunan haklı.  Aşı karşıtı haklı. PCR zorunlu olmamalı haklı. O zaman okula gitmeyelim. Uçağa binmeyelim. Sinemaya gitmeyelim. Toplantı yapmayalım.

Ne şiş yansın ne kebap. Kapatalım fabrikaları üretmeyelim. Fakat bir iş yerinde bir COVİD-19 tespiti yapıldığında o işyeri maalesef herkes temaslı diye kapanıyor. Bir banka şubesinde görevli 1 kişi dolayısı ile Şube 15 gün kapatıldı. Şube müdiresi maliyetimiz yaklaşık 80000TL İş kaybımız 150000Tl şeklinde söyledi.

Yatalım bakalım bu virüs pandemi geçecek mi?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.